Tweede concert met Lisa Jacobs

Afgelopen woensdag heeft het Valerius Ensemble samen met Lisa Jacobs opgetreden in het Rabotheater te Hengelo.

Dagblad Tubantia heeft hiervoor de nodige aandacht gehad alsmede radio NPO 4.

Mocht u dit prachtige concert gemist hebben dan heeft u nog een tweede kans om deze combinatie te horen spelen en wel op zondagmiddag 7 december a.s. in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede om 14.30 uur.

Onvoorstelbaar, maar waar: er is een tijd geweest dat de muziek van Johann Sebastian Bach nauwelijks meer bekend was. Wolfgang Mozart had het geluk dat iemand hem in die periode wat composities van de grote voorganger toestopte. Resultaat: Mozart verwerkte en bewerkte Bach, bijvoorbeeld in dit strijktrio dat een volledige fuga uit het Wohltemperiertes Klavier bevat. Schuberts ‘Forellenkwintet’ voor de originele bezetting van vier verschillende strijkers (viool, altviool, cello, contrabas) en piano is heel bekend. Maar al vier jaar eerder schreef Beethoven-leerling en –assistent Ferdinand Ries een fraai Kwintet voor precies dezelfde bezetting. Het Valerius Ensemble heeft het teruggevonden.

Voor de vertolking van deze mooie werken heeft het Valerius Ensemble zich verzekerd van de medewerking van de jonge violiste Lisa Jacobs. Zij geldt als een van Nederlands grote talenten van dit moment, winnares van het Jascha Heifetz concours en de Grachtenfestivalprijs.

Het Valerius Ensemble bestaat bij deze gelegenheid uit Ksenia Kouzmenko (piano), Meintje de Roest (viool), René Geesing (cello) en Ina Gehring (contrabas).

 

Wolfgang A. Mozart / Bach  Adagio en Fuga no.3 in F KV 404a
Robert Schumann Pianokwartet op.47
Franz Schubert Pianokwintet in A op.114 “Die Forelle”

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn