Nieuwsflits 02

het Valerius Ensemble speelt bij de afsluiting van de Week van de Poëzie in Concordia.

Het programma is nu volledig, vandaar dat u onderstaand persbericht nog even krijgt gemaild………. En mocht u in de gelegenheid zijn, a.s. maandag om 12.30 uur speelt het Valerius Ensemble bij Broodje Cultuur, eveneens in Concordia.

 

Afsluiting Poëzieweek zondagmiddag 1 februari, Concordia Oude Markt

Aanvang 15.00 uur

 

Auf Flügeln des Gesanges

Onder deze titel van een lied van Felix Mendelssohn brengen leden van het Valerius Ensemble en drie dichters uit de regio een programma van ongeveer een uur rondom het thema van de Poëzieweek: ‘Met zingen is de liefde begonnen’.

Pianiste Inge Lulofs, violist Robert Windak en cellist René Geesing spelen korte werken van onder meer Liszt, Mendelssohn en Mompou. Soms solistisch, soms in samenspel, zoals dat in de liefde ook gaat.

De drie dichters, Moes Wagenaar, Lowie Gilissen en Willem M. Visser, lezen gelukkig wel solistisch, maar toch is er één werk dat hen bij elkaar brengt: van Franz Liszt is een compositie bekend, onder de titel Schlaflos! Frage und Antwort, geschrevennaar aanleiding van een gedicht, onder de gelijknamige titel, van Toni Raab, een leerlinge van Liszt. De tekst daarvan is echter niet overgeleverd, wat een aardige aanleiding vormt voor de drie dichters ieder op eigen wijze op de muziek te reflecteren. In samenspel daarmee wordt het stuk, dat slechts twee minuten duurt, ook drie keer gespeeld: als pianosolo, in de versie voor cello en piano en in een bewerking voor viool en piano.

 

Na de pauze wordt een film vertoond: Lo sono li, een Italiaans drama over de warme vriendschap tussen een Chinese immigrante en een visser uit de Balkan, ‘de dichter’ genaamd, die samen een liefde voor poëzie delen. Met poëzie is de liefde begonnen, tussen een vrouw uit China en een man uit het vroegere Joegoslavië… Het laat zich raden hoe de gemeenschap daarop reageert.

Deze film, onder regie van Andrea Segre, duurt ongeveer anderhalf uur.

 

De entreeprijs voor het gehele programma is € 12,50. Het aantal plaatsen is beperkt,  dus de toegang tijdig regelen wordt aanbevolen: www.concordia.nl, eventueel telefonisch 053.430 09 99.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn