Nieuwsbrief mei 2015

Dit seizoen 15/16 zijn er nog drie gelegenheden waarbij u een concert van ons Valerius Ensemble kunt bijwonen, 29 mei a.s. op Het Loo te Apeldoorn, 14 juni a.s. bij Hennekens Hof in Bad Bentheim en 27 juni a.s. ons jaarlijks Vriendenconcert.

 

Paleis Het Loo, Apeldoorn, 29 mei a.s. Ontvangst om 20.00 uur.

Het Valerius Ensemble speelt hier ter gelegenheid van een benefietconcert tegen reuma. De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek naar artrose, een vorm van reuma die meer dan 1 miljoen mensen in Nederland treft.

Bij deze gelegenheid wordt deels gespeeld op, door de amateurvioliste Joke Bleumink, speciaal voor reumapatiënten gemaakte instrumenten.

Wilt u dit veelbelovend onderzoek steunen en tegelijkertijd op een koninklijke locatie een concert bijwonen gaat u dan naar de site van de Universiteit Twente, zij organiseren dit concert op Het Loo in Apeldoorn : www.utwente.nl.

Op deze site kunt u eveneens nog uitgebreide informatie lezen over dit bijzondere concert.

 

Hennekens Hof, Bad Bentheim, 14 juni a.s, aanvang 15.30 uur.

Dit prachtige concert in deze bijzondere ambiance kunnen wij ten zeerste bij u aanraden.

“Im kleinen Musiktheater” Hennekens Hof wordt uitgevoerd: Johannes Sebastian Bach – Sechs Inventionen, Alfred Schnittke – Klavierkwartett, Gustav Mahler – Klavierkwartett in A en Ludwig van Beethoven – Sinfonia Eroica (arr. Ries).

Probeert u plaats te maken in uw agenda voor deze bijzondere uitvoering net over de grens, u zult er geen spijt van krijgen. Kaarten zijn verkrijgbaar in Hennekens Hof zelf, bij aanvang. Het adres is Hennekens Hof, Wilhelmstrasse 40, Bad Bentheim. Ziet u eventueel ook www.hennekenshof.de

 

Vriendenconcert 27 juni a.s, Hof te Boekelo, Boekelo, aanvang 15.00 uur.

Jaarlijks organiseren wij een concert voor de “Vrienden van het Valerius Ensemble” waarbij het Valerius Ensemble optreedt. Aan dit concert zijn voor onze Vrienden geen kosten verbonden. Nadat vorig jaar het concert is gehouden op Twickel hebben we ook voor dit jaar een bijzondere locatie gevonden, het Hof te Boekelo, te Boekelo.

Onze Vrienden zullen voor dit concert nog een aparte uitnodiging krijgen, maar wellicht is deze vooraankondiging voor u een moment om ook Vriend te worden van ons Ensemble. Dit kan tegen een bescheiden jaarlijks bedrag, waarvoor u in ieder geval een concert van het Valerius Ensemble krijgt, op een altijd bijzondere locatie. Wilt u Vriend worden? Ziet u dan hiervoor onze website, www.valeriusensemble.nl. U bent meer dan van harte welkom.

 

Tot slot.

Aan het speelseizoen 15/16 wordt nog druk gewerkt. Onze “serie van zes” in het Muziekcentrum Enschede start op 27 september met het concert “Goed – Fout”. Vóór deze datum spelen we op 6 september op Twickel in de Oranjerie en 24 september in het Rabotheater, Hengelo. Maar over dit alles later meer.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn