Nieuwsbrief augustus 2015

Geachte muziekliefhebster en -liefhebber,

 

Het nieuwe culturele seizoen 15/16 staat voor de deur. Als altijd wordt dat ook weer tijd, de vakantieperiode laat, in die zin, altijd wel weer een aardig “gaatje” vallen. Maar wellicht wordt met dit gaatje juist het verlangen opgebouwd naar het nieuwe seizoen.

 

Voordat ons Ensemble op 24 september aanstaande in het Rabotheater Hengelo en 27 september aanstaande in het Muziekcentrum Enschede haar eerste uitvoeringen geeft in het nieuwe seizoen is er welhaast nog een mooier begin van het culturele seizoen en wel op Twickel, zondag 6 september aanstaande. Op deze zondag speelt het Valerius Ensemble namelijk om 15.30 uur in de Oranjerie van kasteel Twickel in Ambt-Delden.

Het wordt een prachtig concert. Uitgevoerd worden werken van Mozart (Divertimento in F KV 138 alsmede het fluitkwartet in D KV 285), Ginastera (Impresiones de la Puna), Tchaikovsky (Andante Cantabile in D, opus 11) en Schulhoff (Fünf Stücke für Streichquartett).

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.twickel.nl dan wel aan de kassa van de Landgoedwinkel van Twickel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden. De entreeprijs van € 15,- geeft tevens toegang tot park en tuinen. Deze zijn reeds vanaf 10.00 uur ‘s ochtends geopend, dus u kunt er een mooie dag van maken.

 

Op donderdag 24 september aanstaande volgt een mooi concert in het Rabotheater Hengelo. Uitgevoerd worden werken van Prokofiev, Ligeti, Mozart en Poulenc. Het concert vangt aan om 20.00 uur. Kaarten via www.rabotheater.nl  of aan de kassa van het Rabotheater.

 

Vervolgens is, als hiervoor geschreven, zondag 27 september aanstaande ons eerste concert in onze “serie van zes”. Het thema van dit concert is “Goed – Fout”. Plaats van uitvoering is de Arke Zaal Muziekcentrum Enschede. Aanvang 14.30 uur.

Werken worden uitgevoerd van Gideon Klein, Erwin Schulhoff, Richard Strauss en Richard Wagner.

Kan muziek goed of fout zijn? De nazi’s maakten werk en leven van componisten als Erwin Schulhoff en Gideon Klein onmogelijk. Richard Strauss liet zich door het nazibewind gebruiken en Hitler bewonderde de opera’s van Wagner. Het Valerius Ensemble laat al deze muziek weer spreken.

Kaarten voor dit concert op 27 september aanstaande, ad € 19,75 zijn verkrijgbaar via het Wilminktheater Enschede, aan de kassa of via de website www.wilminktheater.nl.

Wilt u direct de serie van zesmaal Valerius Ensemble aanschaffen dan kan dat natuurlijk ook, de serieprijs hiervoor is € 99,60.

 

Wij wensen u een muzikaal seizoen

Namens het VALERIUS ENSEMBLE

André Jekel

Zakelijke leiding

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn