Nieuwsbrief januari 2016

Aan de start van dit nieuwe jaar willen wij  graag uw aandacht vragen voor een tweetal geheel verschillende concerten van het Valerius Ensemble. Concerten waarin de ambitie van het ensemble in het bijzonder tot uiting komt. Wij hebben namelijk twee zaken hoog in het vaandel staan, het hoogwaardig spelen van klassieke kamermuziek én het geven van jeugdmuziekeducatie. Beide onderstaande concerten zijn hiervan een goed voorbeeld.

 

Zondag 31 januari 2016, het Valerius Ensemble speelt met Wenzel Fuchs

Mede in het kader van het Walter Boeykens Clarinet Festival Enschede (28-31 januari 2016) speelt het Valerius Ensemble samen met Wenzel Fuchs, eerste klarinettist van de Berliner Philharmoniker.
Uitgevoerd worden het Klarinetkwintet in A, K.581, van Wolfgang Amadeus Mozart en het Klarinetkwintet in b, opus 115, van Johannes Brahms.
Prachtige werken uitgevoerd door een bijzondere combinatie van musici. Probeert u dit concert niet te missen.

Naast Wenzel Fuchs op klarinet, zijn de uitvoerenden André Kerver – klarinet, Carla Leurs – viool, Janne Sörensen – viool, Eva Suslikova – altviool en René Geesing – cello.

 

Tijdens en met de uitvoering zal André Kerver na 27 jaar afscheid nemen als artistiek leider van het Valerius Ensemble. Voor André is dit geen eindpunt maar een start van een nieuw avontuur. Ondanks de problemen met zijn gezichtsvermogen heeft hij in 2014 Borboleta Music opgericht. Binnen Borboleta Music improviseert hij met vooraanstaande jazz- en klassieke musici waarbij muziek uit verschillende wereldculturen ten gehore wordt gebracht in een “fusion-style”.

 

Het concert vindt plaats op zondag 31 januari 2016 in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede, aanvang is 14.30 uur. Vooral is er om 13.30 uur een inleiding. Kosten concert € 19,75. Inleiding € 2,50.

Kaarten via www.wilminktheater.nl,  aan de kassa van het Wilminktheater (053 – 485 85 00) en vóór de uitvoering aan de kassabalie van het Muziekcentrum.

 

En dan een uitvoering op een kortere termijn en wel in het Theater van Prismare.

 

Zaterdag 16 januari 2016 om 20.00 uur Oude vossen, jonge honden, Prismare, Roomweg 167d, Enschede

Onder de titel “Oude vossen, jonge honden” spelen we samen met Edith Leerkes, de vaste gitariste van Herman van Veen én een viertal jonge musici, Saskia Gevers (contrabas), Marije Annink (viool), Anne Sophie Fransen (cello) en Patricia Rietman (viool).

Deze jeugdige musici werken, repeteren en spelen met ons (Edith Leerkes en het Valerius Ensemble) mee met de bedoeling hun talent nog verder te ontwikkelen.

Naast bekende klassieke werken wordt 16 januari a.s. ondermeer een deel van het gitaarconcert “Entonces” gespeeld, een werk geschreven door Herman van Veen speciaal voor Edith Leerkes.

Een bijzonder concert, avondvullend en bovendien GRATIS.

De zaal kan een groot aantal bezoekers bevatten, het zou jammer zijn als, bijvoorbeeld wegens onbekendheid met het concert, er stoelen leeg blijven.

Dus komt u vooral en, nog meer dan dat, nodigt u familie, vrienden en kennissen uit om het concert bij te wonen.

DE JONGE MUSICI VERDIENEN EEN GROOT PUBLIEK.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn