Nieuwsbrief oktober 2015

Zondag 8 november aanstaande 14.30 uur in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede speelt het Valerius Ensemble een bijzonder concert.
Samen met het Ensemble zal Ekaterina Levental, mezzo-sopraan, harpiste en mede lid van het Valerius Ensemble, ons in deze hoedanigheden meenemen langs werken van Antonio Vivaldi (Cessate, omai cessate RV 684), Samuel Barber (Dover Beach opus 3) en André Caplet (Conte Fantastique).

Recent heeft Tubantia in een twee-pagina groot artikel een interview met Ekaterina Levental weergegeven, onder de titel “Gewoon er mogen zijn, hoe fijn is dat”. Het artikel vertelt ondermeer haar levensverhaal, haar vlucht in 1993 met het gezin uit Oezbekistan, de opvang van het gezin in Haaksbergen. “We zijn er zo goed opgevangen, we mochten er settelen, ik kon eindelijk naar school, we hadden onderdak en we mochten meedoen met de maatschappij”, hoe actueel kan het zijn!
Op dit moment is Ekaterina Levental in Japan waar ze Pierrot Lunaire speelt, een complex muziektheaterstuk van Arnold Schönberg waarin ze danst, zingt én harp speelt. Begin dit jaar mochten we haar nog bewonderen in de kinderopera Reimsreisje bij De Nationale Opera. Ekaterina Levental heeft ook een eigen programma “De Weg”. Hierin vertelt, zingt en musiceert zij haar levensverhaal.

 

Het Valerius Ensemble zelf zal het strijkkwartet opus 11 van Samuel Barber spelen. Over dit strijkkwartet schreef Barber in 1936 “I have just finished the slow movement of my quartet today- It is a knock-out”.

 

Naast dit alles wacht u ook nog een première, het Strijkkwartet van Anna Backerra.In dit strijkkwartet (2014) gebruikt Anna Backerra drie natuurkundige onderwerpen; spanning, vacuüm en zwaartekracht, als inspiratie voor de verklanking van menselijke ervaringen. Drie stadia van een koppel worden weergegeven; de verliefdheid, de komst van nieuw leven en de vorming van een gezin.

Naast Ekaterina Levental zijn de uitvoerende musici Joan Dillon, viool, Eva Suslikova, altviool, Robert Windak, viool en Judith Chapman, cello.

 

Kaarten aan de zaal of via www.wilminktheater.nl. Het concert zelf vangt om 14.30 uur aan. Er is een inleiding vooraf, hiervan is de aanvang om 13.30 uur, de kosten voor de inleiding zijn € 2,50, de kosten voor het concert € 19,75, inclusief garderobe, koffie/thee en pauzedrankje.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn