Nieuwsbrief september 2015

Vorige week zaterdag was er het Uitfestival in Enschede, het seizoen 2015 – 2016 werd hiermee definitief geopend.
Morgenavond 24 september om 20.00 uur speelt het Valerius Ensemble in het Rabotheater in Hengelo (zie onderstaande flyer). De kosten voor dit concert zijn € 17,50. Mist u dit concert vooral ook niet. 5 blazers aangevuld met vleugel zullen werken spelen van Prokofiev, Mozart, Ligeti en Poulenc.

Aanstaande zondag 27 september krijgt het nieuwe seizoen z’n volle vaart. Dan speelt het Valerius Ensemble het eerste concert in haar Serie van VI in de Arke Zaal van het Muziekcentrum in Enschede. Het thema is “Goed – Fout”.
Kan muziek goed of fout zijn? De nazi’s maakten werk en leven van componisten als Gideon Klein en Ervin Schulhoff onmogelijk. Richard Strauss liet zich door het nazibewind gebruiken en Hitler bewonderde de opera’s van Wagner. Maar noten zelf kunnen niet fout zijn. Wat telt is uiteindelijk hoe ze worden uitgevoerd. En dat doet het Valerius Ensemble goed.
De aanvang van het concert is 14.30 uur. Kaarten via www.wilminktheater.nl of aan de zaal. De kosten voor het concert bedragen € 19,75 inclusief garderobe, koffie/thee en een drankje. Vooraf is er een inleiding om 13.30 uur, kosten hiervoor zijn € 2,50.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn