Nieuwsbrief maart 2016

Beste allen,

 

Afgelopen 13 februari speelde het Valerius Ensemble samen met Lisa Jacobs en Ksenia Kouzmenko een prachtig concert in het Rabotheater Hengelo. Bijzondere waardering was er voor de uitvoering van Tchaikovsky’s Pianotrio in a, opus 50.

Onder eveneens veel belangstelling werd vervolgens een uitvoering gegeven afgelopen 21 februari in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede, vijf blazers aangevuld met piano zorgden voor een frisse uitvoering van mooie klassieke werken nog aangevuld met Die Bremer Stadtmusikanten van Tischhauser waarbij Moes Wagenaar de vertelling deed.

Tenslotte hebben wij 28 februari j.l de uitvoering met Lisa Jacobs en Ksenia Kouzmenko opnieuw ten gehore gebracht maar dan in de Stadsgehoorzaal van Kampen. Een mooie zaal, met de toehoorder dicht op de musici uitermate geschikt voor kamermuziek en opnieuw druk bezocht.

 

Ook in maart willen we van ons laten horen en wel onder het thema “Pianotrio’s”.

Het pianotrio is welhaast naast het strijkkwartet dé kamermuziekbezetting bij uitstek.

Frank Peters, Chris Duindam en René Geesing zullen op zondagmiddag 20 maart a.s. werken spelen van Willem Pijper, Arthur Honegger, Maurice Ravel en Federico Mompou.

De uitvoering is in de Arkezaal van het Muziekcentrum, de aanvang is om 14.30 uur. Er is een inleiding om 13.30 uur waarvoor, tegen een zeer bescheiden bedrag namelijk € 2,50, apart kaarten verkrijgbaar zijn.

 

We hopen u bij dit concert te treffen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn