Nieuwsbrief april 2016

Beste allen,

 

Het speelseizoen 15/16 is nog niet over maar we zijn inmiddels al weer druk bezig het volgende seizoen 16/17 voor te bereiden, 11 concerten staan al op het programma, aan meer wordt nog flink gewerkt. Over het volgende seizoen later meer, eerst graag nog uw aandacht voor de komende concerten van dit seizoen.

 

Zondag 24 april 2016 speelt het Valerius Ensemble om 14.30 uur in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede “Rondom 6”. Zes musici spelen voor de pauze de zesde symfonie van Beethoven in een arr. van M. Fischer en na de pauze het Strijksextet van Brahms in G op 36. Alles rondom het getal 6 dus.

 

“De 19de-eeuwse luisteraar was maar vrij zelden in de gelegenheid om orkestuitvoeringen bij te wonen. Tevens had men geen geluidsapparatuur om het symfonische repertoire tot zich te nemen.

Om Beethoven’s symfonieën te leren kennen was men aangewezen op kamermuziekbewerkingen zoals Beethoven’s 6de symfonie “Pastorale”, een bewerking van tijdgenoot Michael Gotthard Fischer” aldus Peter Laport in de brochure van het Wilminktheater.

Naast deze “Pastorale” wordt het Strijksextet no. 2 in G van Johannes Brahms uitgevoerd. Het werk geschreven voor twee violen, twee altviolen en twee celli werd door Brahms in de periode 1864-1865 geschreven.

Carla Leurs viool, Michael Rein viool, Meintje de Roest altviool, Eva Suslikova altviool, Judith Chapman cello en René Geesing cello zijn de uitvoerende musici.

 

Maandag 23 mei 2016 spelen we tussen de middag bij Broodje Cultuur in Concordia  “Fluitend de zomer in”, een fluitconcert met de lente nog in volle gang en de zomer nog voor ons. Hierover leest u meer in onze nieuwsbrief van mei.

 

Als altijd hopen wij u bij onze uitvoeringen te treffen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn