Nieuwsbrief september 2016

Beste lezer,

Een nieuw cultureel seizoen staat weer op de stoep. Voor daar aandacht aan te geven eerst nog even terugkijken naar het slot van vorig seizoen. Dit werd namelijk afgesloten met twee altijd weer bijzondere gebeurtenissen.

Allereerst de bijdrage van het Valerius Ensemble aan het Festival International de Música de Câmera do Pará in Belém, Brazilië. Voor alweer de twaalfde keer werd tijdens dit festival  door ons ensemble verschillende uitvoeringen gegeven voor een groot publiek, daarbij werden, middels masterclasses en lessen aan jonge musici werd ook de jeugd niet uit het oog verloren. Wederzijds mocht gerekend worden op veel enthousiasme. Voor een uitgebreider interview met één van de musici zie onze website www.valeriusensemble.nl/actueel.

Daarnaast was er het vriendenconcert bij KienhuisHoving in Enschede. Druk bezocht bleek dit een waardige afsluiting van het seizoen.

 

Kijken we vóóruit dan is 18 september ons eerste concert van het komende seizoen, 14.30 uur in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede speelt het Valerius Ensemble “Klassiek in het teken van Rosj Hasjana en Jom Kipoer. Een programma met werken van Joodse componisten in een bezetting voor strijkers, klarinet en piano. Een bezetting bij uitstek geschikt voor alle registers die de Joodse muziektraditie rijk is.

Werken worden ondermeer gespeeld van Prokofiev, Krein, Schulhoff en Williams (Schindler’s List). Kaarten á € 19,75 via www.wilminktheater.nl, aan de kassa van het Wilminktheater of voorafgaand aan de uitvoering aan de kassa van het Muziekcentrum. Om 13.30 is er een inleiding op de uitvoering, tegen een bescheiden bijdrage van € 2,50.

 

Een uitvoering die we hier alvast willen melden en die u ook zeker niet mag missen is die op 5 oktober aanstaande20.30 uur, in het Rabotheater Hengelo. Gepassioneerde werken van Felix Mendelssohn en Johannes Brahms uit de Romantiek worden aangevuld met een werk uit de Nieuwe Romantiek, het klarinetkwartet van Penderecki, dat bij de première zo goed werd ontvangen dat het publiek het werk voor de tweede maal gespeeld wilde hebben.
Kaarten á € 17,50 middels www.rabotheater.nl of aan de kassa van het Rabotheater.

 

Tot slot vragen wij uw aandacht voor het programma “Poëzie, Muziek en Film” in Concordia op 15 oktober aanstaandeAanvang 14.30 uur.  Samen met de dichters Heleen Bosma, Moes Wagenaar en Lowie Gilissen, zal het Valerius Ensemble poëzie en muziek op het podium van Concordia brengen. Dit alles onder het thema “verlangen”. Gespeeld wordt, in afwisseling met de voordracht van de verschillende dichters, het strijkkwartet no.2 van Leoš Janáček.

Het programma wordt afgesloten met een film (zie hiervoor onze website www.valeriusensemble.nl). Kaarten via www.concordia.nl of aan de kassa van Concordia.

 

……en dan nog even dit: ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag is onder de titel “I fear not wave nor wind!” een CD uitgegeven met composities van Leo SamamaOp deze CD wordt het Sextet op. 55 (2000) gespeeld door ons ensemble. Nieuwsgierig? De CD is te koop via www.etceterarecords.com.

 

We hopen als altijd op een mooie opkomst bij onze uitvoeringen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn