Nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief Valerius Ensemble, november 2016

Beste lezer,

Poëzie, Muziek en Film het blijft een bijzondere combinatie. Afgelopen zaterdag 15 oktober werd onder deze titel, met het thema “verlangen”, dit jaarlijks te houden evenement voor de tweede keer uitgevoerd. Met de bedoeling er een traditie van te maken.

Drie dichters met eigen werk, afgewisseld met het tweede Strijkkwartet van Leoš Janáček door ons ensemble vormde het eerste deel van het programma. De in het Nederlands én in prachtig door Eva Suslikova opgelezen Tsjechisch toelichtende teksten van Janáček zelf vormden de mooie overgangen tussen muziek en gedichten.

De uitvoering werd afgesloten met de bij het thema zeer passende film In the mood for love van de regisseur Wong Kar-Wai. Het was een memorabel totaalprogramma, volgend jaar weer, maar dan met het thema “humor”.

Ondertussen heeft de herfst zich al flink ingezet en loopt het jaar alweer langzaam af naar de kerst. De klok terug, de dagen korter, de avonden langer. Tijd dus om te genieten van klassieke kamermuziek.

 

In Memoriam 20 november 2016

Op zondag 20 november aanstaande speelt het Valerius Ensemble in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede onder de titel In Memoriam werken van Liszt (Lugubre Gondola), Weinberg (Vioolsonate nr.5) en Tsjaikovski (Pianotrio).

In de maand die begint met Allerheiligen en Allerzielen, een programma vol muzikale herdenking: Tsjaikovski’s pianotrio ter nagedachtenis van Nikolai Rubinstein, Weinberg’s Vijfde vioolsonate opgedragen aan zijn mentor Sjostakovitsj, in verbondenheid met de slachtoffers van de oorlog en Liszt’s Lugubre Gondola, onlosmakelijk verbonden met het overlijden van Richard Wagner.

Aanvang uitvoering 14.30 uur (€ 19,75), inleiding 13.30 uur (€ 2,50).

 

Klassiek voor fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn en piano, 11 december 2016

Op zondag 11 december aanstaande wordt eveneens in de Arke Zaal een uitvoering gegeven onder de hierboven genoemde titel. Werken worden uitgevoerd van Jersild, Röntgen, Beethoven, Koechlin en Nielsen.

Nadat kamermuziek lang vooral het domein was van strijkers (al dan niet met piano), werd in de twintigste eeuw repertoire met blazers vanzelfsprekender. Zoals dit programma van het Valerius Ensemble.

Laat u verrassen door deze mooie combinatie van blaasinstrumenten aangevuld met piano. Bijzonder aanbevolen!

Aanvang 14.30 uur (€ 19,75), inleiding 13.30 uur (€ 2,50).

 

Een klassieke kerst19 december 2016

Maandag 19 december aanstaande, geeft het Valerius Ensemble een kerstconcert in Concordia bij “Broodje Cultuur”. Klassieke werken voor kamermuziek, in het teken van de kersttijd, wisselen elkaar af in een programma voor iedereen.

Vorig jaar mocht het kerstconcert, waarbij trouwens andere werken werden uitgevoerd, rekenen op een grote belangstelling, dus maakt u ruimte vrij in de agenda.

Aanvang 12.30 uur (€ 10,-, met korting € 9,-). Lunchbox (die in de zaal mag worden genuttigd) € 3,75.

 

Vriendelijke groet en veel luisterplezier,

André Jekel

Valerius Ensemble

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn