Nieuwsbrief april 2017

Op 11 februari j.l. is in het Rijksmusueum Twenthe de tentoonstelling “In het hart van de Renaissance” geopend. Een tentoonstelling die inmiddels terecht heel veel publiek trekt. Het Valerius Ensemble mocht bij de opening spelen, uitgevoerd werd “Souvenir de Florence” van Pjotr Iljitsj Tchaikovski. Een passend werk bij een zeer interessante expositie. Op vrijdagavond 31 maart aanstaande heeft u ook nog de mogelijkheid te kunnen genieten van deze combinatie, expositie en een uitvoering van “Souvenir de Florence” door het Valerius Ensemble. In onze mailing van vorige week heeft u daarover kunnen lezen. De avond begint om 19.00 uur, ontvangst met koffie en Italiaanse zoetigheden waarna uitvoering door het Valerius Ensemble, een bezoek aan de expositie en een te heffen glas in het café met Italiaanse hapjes aangevuld met een wijnproeverij. De avond sluit om 22.00 uur.
Kaarten € 40,-, 
www.rijksmuseumtwenthe.nl

 

Maar hiermee is het seizoen voor het Valerius Ensemble zeker nog niet afgesloten. Het ensemble geeft dit seizoen in ieder geval nog uitvoeringen op 30 april, op 8 mei en tijdens het Festival 4Oost dat op 16-17 juni gelijktijdig gehouden wordt in zowel Zwolle, Deventer, Hengelo als in Enschede. Over dit laatste zullen wij u later in het seizoen meer berichten maar noteert u alvast de data in de agenda.

Naast dit alles speelt het Valerius Ensemble ook bij de dodenherdenking in het Volkspark 4 mei aanstaande. Een belangrijk moment om stil te staan bij onze vrijheid waarvoor velen hun leven hebben moeten geven.

 

“Romances” zondag 30 april 2017

Zondag 30 april speelt het Valerius Ensemble “Romances” in de Arke Zaal van het Muziekcentrum. Aanvang 14.30 uur. Inleiding om 13.30 uur.

De Seven Romances op teksten van Alexander Blok behoren tot het mooiste dat Shostakovich schreef. De Romances worden gecombineerd met Vier Liederen van Rachmaninov en het Pianokwartet no.1 in g van Brahms met het opzwepende “zigeuner-rondo”. Prachtige kamermuziek en zang voor de zondagmiddag.

 

Een klassieke lunch bij Broodje Cultuur, maandag 8 mei.

Het Valerius Ensemble speelt op maandag 8 mei in Concordia een lunchconcert. Klassieke werken voor kamermuziek wisselen elkaar af in een programma voor iedereen.

Kaarten aan de kassa of via www.concordia.nl à € 10,-, met korting € 9,-, lunchbox € 3,75.

Een mooie gelegenheid de week te beginnen, in dit geval bij Concordia.

 

Wij hopen u als altijd te ontmoeten bij onze uitvoeringen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn