Nieuwsbrief mei 2017

Beste vrienden,

Nu het culturele seizoen langzamerhand weer naar het einde loopt, op veel plekken  vinden half juni aanstaande alweer de laatste geprogrammeerde uitvoeringen  plaats, heeft het Valerius Ensemble evenwel nog een aantal uitvoeringen van  verschillende aard voor zich, uitvoeringen die wij graag onder uw aandacht willen  brengen.

 

Muziek in de straten van Enschede
Maak van uw dagje winkelen in Enschede een muzikale belevenis! Onder dit motto  vindt van 10 t/m 28 mei in Enschede het festival “Muziek in de Straten”plaats.  Professionele muzikanten en talent uit eigen regio zullen op diverse plekken in de  straten van Enschede optreden. Op zaterdag 20 mei zal dit bij het “Ei van Ko”,  tegenover de hoofdingang van het stadhuis, het ValeriusEnsembleoptreden.  Driemaal wordt deze middag een uitvoering gegeven van steeds een half uur. De  aanvangstijden zijn 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur.  Het ensemble treedt op in een bezetting voor blaaskwintet. De uitvoerenden zijn  Corina Liefers ‐hoorn, Carola Ligt ‐fluit, Erna de Koning ‐hobo, Hanneke Nijs ‐fagot,  en Jorge Gaona Ros ‐klarinet. Voor meer informatie over het festival zelf kunt u kijken op www.uitinenschede.nl
www.valeriusensemble.nl

 

Dance for Health
Dezelfde middag zaterdag 20 mei, het wordt moeilijk kiezen, wordt u van harte  uitgenodigd in Hengelo “Dance forHealth” bij te wonen. Onder deze naam zet de  Stichting Dance forHealth zich in om met dans de kwaliteit van leven, in het  bijzonder dat van mensen met Parkinson, reuma en MS, te verbeteren. Ondersteund  door de klassieke muziek van het Valerius Ensemble zullen mensen met Parkinson,  reuma en MS, deze middag de vrijheid vinden om zich beter te gaan bewegen. Veel signalen in de maatschappij wijzen op de belangrijkheid van beweging voor het  lichaam maar ook voor het brein. Zo kreeg onlangs het nieuwe boek van Erik  Scherder”Singingin thebrain” veel aandacht. Eerder was van zijn hand reeds  verschenen het boek “Laat je hersenen niet zitten”. Deze boeken geven een  belangrijk signaal af dat lichaamsbeweging goed voor ons hart is, onze spieren maar  juist ook voor ons brein. Muziek, waaronder klassieke muziek, kan een belangrijke rol  spelen bij dit bewegen. Dans en muziek vinden plaats bij GöritzlehnerTruck en Bus BV, Diamantstraat 30,  7554 TA Hengelo. Aanvang 14.00 uur, afloop 16.00 uur. Er wordt 35‐45 minuten  gedanst. De toegang is gratis.  Het zou bijzonder leuk zijn om veel publiek bij dit gebeuren te hebben. Het Valerius Ensemble levert graag haar bijdrage aan deze middag. De musici zijn:  René Geesing cello, Annemarie van Viegen viool, Robert Windak vioolen Eva  Suslikova altviool. Nogmaals van harte uitgenodigd.
Festival 4Oost Op 16/17 juni speelt het Valerius Ensemble bij Festival 4Oost, met een tweetal  bezettingen zal opgetreden worden in Hengelo, Enschede, Deventer en Zwolle. Ter zijner tijd zullen wij u hierover meer kunnen informeren.

Vriendenconcert Het vriendenconcert is in volle voorbereiding. Dit jaar zal het worden gehouden op  zaterdagmiddag 24 juni. Noteert u deze dag alvast in de agenda, u ontvangt hiervoor  binnenkort nog een aparte uitnodiging.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn