Dance for Health

Onder dit motto zet de Stichting Dance for Health zich in met dans de kwaliteit van leven, in het bijzonder dat van mensen met Parkinson, MS en Reuma , te verbeteren.
De oprichters van deze in 2012 opgerichte Stichting hebben een methode ontwikkeld waarbij mensen met Parkinson, MS en Reuma door dans zich beter en vrijer gaan bewegen.
Met officiële partners als het Scapino Ballet Rotterdam, Introdans Arnhem en het Nationaal Ballet Amsterdam voelt de Stichting zich bijzonder gesteund de ambitie vorm te geven.
Op 20 mei aanstaande zal dit in Hengelo gebeuren.
Ondersteund door het Valerius Ensemble uit Enschede zullen mensen met Parkinson, MS en Reuma met klassieke muziek de vrijheid vinden om zich beter te gaan bewegen.

Vele signalen in de maatschappij wijzen op de belangrijkheid van beweging voor het lichaam maar ook voor het brein.
Zo kreeg deze weken het nieuwe boek van Erik Scherder “Singing in the Brain” van het eerdere boek “Laat je hersenen niet zitten” veel aandacht. Dit boek geeft een belangrijk signaal af dat lichaamsbeweging goed voor ons hart, onze spieren maar juist ook voor ons brein is.
Muziek, waaronder klassieke muziek, kan een belangrijke rol spelen bij bewegen.

Het Valerius Ensemble is al bijna 30 jaar actief om klassieke kamermuziek op de podia te brengen alsmede vorm te geven aan educatieve- en bijzondere projecten.
Het ensemble zet zich graag in om ook deze middag een succes te maken.

We gaan het meemaken! Belangstellenden die hierbij als publiek aanwezig willen zijn worden van harte uitgenodigd, de toegang is vrij.
Darum zaterdag 20 mei 2017, aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur, plaats Göritzlehner Truck en Bus BV, Diamantstraat 30 7554 TA Hengelo. De middag duurt tot 16.00 uur, er wordt 35-45 minuten gedanst.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn