Nieuwsbrief september 2017

Langzaam wordt om ons heen het nieuwe culturele seizoen 17/18 opgestart. Zo ook bij het Valerius Ensemble. U mag uitzien naar een seizoen met een diversiteit aan unieke, want in de meeste gevallen éénmalige, uitvoeringen. Ziet u hiervoor onze website www.valeriusensemble.nl.

Niet alleen geven wij dit seizoen weer volop aandacht aan onze primaire ambitie, het brengen van kamermuziek op een zo hoog mogelijk niveau, maar ook onze secundaire ambitie, het in contact brengen van “de jeugd” met klassieke muziek krijgt alle aandacht middels een 3-jarig project voor het VMBO dat wij samen met Hartkwartier, “verzorgers van educatieve projecten op het gebied van muziek, dans en kunst”, in februari van 2018 zullen opstarten. Een project dat wordt gesponsord door u als vriend, de Rabobank, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Provincie Overijssel en de Ten Cate Human Health Foundation.

 

Arke Zaal Muziekcentrum 1 oktober 2017, aanvang 14.30 uur

Onder de titel “Jesu, der du meine Seele” worden werken uitgevoerd van Bach (voornoemde titel, het beginkoor van de cantate in een bewerking voor strijkers), Mendelssohn (Strijkkwintet no.1) en Brahms (Strijksextet no.1 in Bes).

Felix Mendelssohn was pas 16 jaar toen hij het Strijkkwintet no.1 in A op.18 schreef. Het kwintet vormt het startpunt van zijn volwassen carrière als componist.

Ook Brahms was nog jong toen hij zijn bekende en populaire Strijksextet no. 1 in Bes op.18 schreef. Thema’s uit dit werk zijn gebruikt voor de soundtracks van o.a. Les Amants van Louis Malle, Star Trek en Inspector Morse.

Het programma opent met het hierboven aangegeven titelstuk.

 

De uitvoerende musici zijn: Annemarie van Viegen vioolRobert Windak vioolEva Šušlíková altvioolManuel Visser altviool, Judith Chapman cello en René Geesing cello

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn