Nieuwsbrief oktober 2017

Afgelopen zondag 1 oktober was onze eerste uitvoering van het seizoen 17/18 in de Arke Zaal van het Muziekcentrum.

Als u aanwezig bent geweest hebt u gezien dat wij wat anders willen omgaan met de toelichting op de te spelen werken. Was voorheen de toelichting opgenomen in een te betalen, weliswaar met een zeer bescheiden bedrag, inleiding vooraf aan de uitvoering, thans willen we, in ieder geval voor dit seizoen, kijken hoe het u bevalt wanneer wij de toelichting op de werken integreren met de uitvoering zelf. Niet met lange betogen, daar was trouwens toch al nooit sprake van, maar met korte of door Ben Coelman of door de musici zelf uit te spreken toelichtingen. Wij zijn trouwens erg blij dat Ben Coelman dit als vanouds voor ons wil doen.

Daarmee is dus de inleiding vooraf vervallen en ook de financiële bijdrage hiervoor. De prijs van het kaartje is ook dit jaar gelijk gebleven.

Erg graag horen wij van u, lopende het seizoen, hier uw mening over. Schroomt u niet om ons hierop aan te schieten dan wel uw mening te mailen naar ajekel@valeriusensemble.nl.

 

De basklarinet, zondag 5 november 2017, Arke Zaal, 14.30 uur

Corina Liefers hoorn, Hanneke Nijs fagot, Carola Ligt fluit, Erna de Koning hobo, Jorge Gaona Ros basklarinet en Jasper Grijpink klarinet, voeren met het thema “De Basklarinet” werken uit van Rossini, Siegel, Françaix, Maslanka en Janáček.

Kaarten à € 19,75 als altijd aan de kassa van het Wilminktheater of vooraf aan de uitvoering aan de kassabalie van het Muziekcentrum.

 

Broodje Cultuur, maandag 18 december, 12.30 uur, Concordia

Het lijkt nog ver weg maar noteert u ook maandag 18 december in de agenda, dan speelt het Valerius Ensemble, tussen de middag in Concordia bij Broodje Cultuur, een kerstconcert. Met nu alweer het derde jaar wordt het een echte traditie. Toegankelijke werken zullen de week dan pas goed laten beginnen……en voorzichtig al de kerst inluiden.

 

Tot slot nog even een kleine toevoeging over de aan de uitgang van de Arke Zaal dit seizoen te plaatsen collectebussen van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Aan het einde van de afgelopen uitvoering was dit al even kort toegelicht. In het verleden mochten wij ter ondersteuning van onze projecten voor de jeugd meerdere malen donaties van het Prins Bernhard Cultuur Fonds ontvangen. Zonder die donaties zou het niet mogelijk zijn geweest de projecten uit te voeren.

Recent mochten wij nog een zeer flink bedrag ontvangen voor een project voor het VMBO dat wij februari 2018 zullen starten met een looptijd van drie jaar.

Vandaar dat wij u allen willen vragen iets terug te doen en wel in de collectebussen, ieder bedrag, maar dan ook ieder bedrag, is zeer welkom.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn