Nieuwsbrief januari 2018

Beste vrienden van het Valerius Ensemble,

 

Op het moment van dit schrijven moet de jaarwisseling nog plaatsvinden maar met de link https://vimeo.com/248457638 wenst het Valerius Ensemble u allen alvast een voorspoedig, muzikaal en vooral gezond 2018 toe.

Kijken we terug op 2017 dan was dit voor het Valerius Ensemble een bijzonder goed jaar.

Een twintigtal uitvoeringen hebben opnieuw “de toon gezet”. Uitvoeringen waaronder die in de Arke Zaal van het Muziekcentrum, bij het “Festival 4Oost”, bij “Muziek in de Straten”, “Poëzie, Muziek en Film” en niet te vergeten bij de dodenherdenking van 4 mei. Alle goed bezochte uitvoeringen.

Dit geldt zeker voor het vriendenconcert van d.d. 24 juni jl. waarbij na afloop sprake was van een gezellig samenzijn.

Onder het motto “al dertig jaar niet uitgespeeld” wordt 2018 voor het ensemble een bijzonder jaar, een jaar waarin wij mogen vieren dat het ensemble 30 jaar bestaat.

Een jaar waarin dus weer veel op stapel staat te beginnen met de maand januari.

 

“Poëzie, Muziek en Film”, 27 en 28 januari 2018

Voor het vierde jaar wordt “Poëzie, Muziek en Film” uitgevoerd. De uitvoering wordt gehouden in het kader van de Week van de Poëzie 2018. Ieder jaar kent deze week een ander thema, dit jaar is dat “theater”.

Het Valerius Ensemble zal in afwisseling met een drietal dichters fragmenten uit bekende opera’s ten tonele voeren. U zult muziek horen van onder meer Mozart, Puccini en Verdi. De dichters zullen alle voordragen uit eigen werk waaronder een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht. Het programma wordt afgesloten met een toepasselijke film.

Dit jaar zullen wij “Poëzie, Muziek en Film” uitvoeren in Hengelo (Schouwburg Hengelo, zaterdag 27 januari 2018, aanvang 14.30 uur) én in Enschede (Concordia, zondag 28 januari 2018, aanvang eveneens 14.30 uur). Beide uitvoeringen met verschillende dichters en een verschillende film.

In Enschede wordt het programma uitgevoerd in samenwerking met de Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME).

De afsluitende film in Hengelo is Dead Poets Society van Peter Weir, in Enschede Venus in Fur van Roman Polanski.

Beide programma’s, Hengelo en Enschede, vinden plaats in het kader van het Nationaal Theater Weekend. Vanwege dit speciale weekend is de entreeprijs zeer bescheiden gehouden, € 7,50 voor Hengelo en € 10,- voor Enschede.

 

Uitvoeringen in februari 2018

Uitvoeringen worden gegeven op 3 februari in het Kulturhus te Borne, 11 februari in de Stadsgehoorzaal te Kampen, 18 februari in de Arke Zaal Muziekcentrum Enschede en eveneens op 18 februari in De Stoomfabriek te Dalfsen. Hierover meer in onze volgende nieuwsbrief.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn