Nieuwsbrief augustus 2018

Het is zomer, het is vakantie en de zon blijft maar schijnen…………… mogelijk niet direct het moment om vol verwachting al uit te kijken naar de maand september, de maand waarin het culturele seizoen 18\19 begint.

Toch willen we dat juist nu wél doen omdat de eerste uitvoering van het Valerius Ensemble in het nieuwe seizoen al op 2 september aanstaande is.

Een uitvoering waarmee wij het seizoen starten, een uitvoering die wij graag onder uw aandacht willen brengen.

Als we toch nog even mogen terugkijken dan hebben we het vorige seizoen op 30 juni afgesloten met een goed bezocht vriendenconcert waarbij we ook aandacht hebben gegeven aan ons onderwijsproject  Clash of the Composers. Een project voor het VMBO wat we ook komend seizoen hopen uit te voeren.

Het Valerius Ensemble wil juist met dit soort projecten onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij waarin wij allen leven maar ons hoofddoel is en blijft het brengen van klassieke kamermuziek op een zo hoog mogelijk niveau. Een doel waarvan wij hopen dat u allen daar ook deel van wilt uitmaken door onze uitvoeringen bij te wonen, te beginnen op 2 september aanstaande.

 

Arke Zaal Muziekcentrum 2 september 2018, “Let there be night

Onder de titel “Let there be night” wordt een Russisch programma gespeeld met werken van Medtner (liederen), Borodin (Strijktrio in g.), Raskatov (Let there be night, 5 fragments), Pärt (Es sang vor langen Jahren) en Arensky (Pianotrino. no.1 in d op.32).

De uitvoerenden zijn Ekaterina Levental mezzo-sopraan, Frank Peters piano, Robert Windak viool, Eva Suslikova altviool en René Geesing cello. Aanvang is 14.30 uur.

 

Arke Zaal Muziekcentrum 14 oktober 2018, “Mozart en Franck”

Het Valerius Ensemble speelt Wolfgang A. Mozart Pianokwartet in g, KV 478, César Franck Pianokwintet in f.

De uitvoerenden zijn Inge Bergenhuizen viool, Carla Leurs viool, Manuel Visser altviool, Judith Chapman cello en Inge Lulofs piano. Aanvang 14.30 uur.

 

Vorig seizoen heeft Ben Coelman tijdens onze uitvoeringen de te spelen werken toegelicht. Wij zijn er erg blij mee dat Ben dit ook het komende seizoen gaat doen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn