Nieuwsbrief september 2018

We hebben het seizoen 18/19 geopend!

Met onze uitvoering van afgelopen zondag 2 september heeft het Valerius Ensemble een start gemaakt met het nieuwe culturele seizoen 18/19. Samen met de mezzo-sopraan Ekaterina Levental zijn onder meer liederen uitgevoerd van Nikolai Medtner, Alexander Raskatov en Arvo Pärt.

Een uitvoering van het eerste pianotrio van Anton Arensky sloot het programma af.

Het spelen van werk van Nikolai Medtner smaakte naar meer. Een wellicht wat onbekende componist maar wel één die prachtige werken heeft geschreven. Niet voor niets werd hij door Rachmaninov geroemd als een van de belangrijkste Russische componisten en daarnaast trouwens als een virtuoos pianist. We gaan kijken of we in een volgend seizoen niet een geheel programma aan  Nikolai Medtner kunnen wijden.

Voor nu wil ik graag de aandacht vragen voor een tweetal komende uitvoeringen.

 

Kasteelconcert op Twickel

Allereerst een uitvoering op het kasteel van Twickel in de serie kasteelconcerten op 27 september aanstaande, 20.00 uur.

Het Valerius Ensemble brengt op deze prachtige locatie, het kasteel zelf, in een bezetting voor 5 blazers werk van Farkas, Danzi, Françaix, Telemann en Maslanka.

De musici zijn Hanneke Nijs – fagot, Corina Liefers – hoorn, Jorge Gaona Ros – klarinet, Erna de Koning – hobo en Martine van der Loo – fluit.

Laat u de gelegenheid niet voorbijgaan om het Valerius Ensemble op Twickel te zien en te horen. Beslist u snel want het aantal plekken is beperkt.

Kaarten via www.deldenklassiek.nl.

 

Arke Zaal  Muziekcentrum Enschede

Het Valerius Ensemble speelt op 14 oktober aanstaande, 14.30 uur, in de Arke Zaal van het Muziekcentrum werken van Wolfgang A. Mozart (Pianokwartet in g KV 478) en César Franck (Pianokwintet in f).

De bezetting is Carla Leurs – viool, Inge Bergenhuizen – viool, Judith Chapman, cello, Inge Lulofs – piano en Eva Suslikova – altviool.

Tijdens de uitvoering worden de te spelen werken toegelicht door Ben Coelman.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn