Nieuwsbrief januari 2019

Ongetwijfeld heeft u onze digitale nieuwjaarskaart voorbij zien komen. Maar toch ook vanaf deze plek wensen wij u een gezond, voorspoedig en muzikaal 2019 toe.

Voor dat laatste staat het Valerius Ensemble in de startblokken met een uitgebreid programma tot aan de zomervakantie.

Een programma met een grote diversiteit. We spreken u graag op allerlei manieren aan, klassieke kamermuziek kent immers vele wegen.

Zo is er een samenspel met dichters, speelt Dirk Luijmes bij ons op harmonium, brengen we folkloremuziek onder de aandacht, spelen we een benefietconcert voor de spierziekte ALS, is er een lenteconcert in Concordia en zal de Arke Zaal weer gevuld worden met klassieke werken onder toelichting van Ben Coelman.

Wij zien er zelf ook naar uit om al deze programma’s te brengen maar voor nu eerst de maand januari met een klein sprongetje naar het begin van februari.

 

Poëzie, Muziek & Film

Het programma Poëzie, Muziek & Film, waarbij wij in afwisseling met drie dichters spelen, voeren wij uit op twee plaatsen, in Schouwburg Hengelo op zaterdag 26 januari en in Concordia Enschede op zondag 3 februari. Bij de uitvoeringen zijn de dichters én de film verschillend!

De uitvoeringen vinden plaats in het kader van de Poëzieweek 2019. Ieder jaar kent deze week een ander thema, dit jaar is dat “vrijheid”. De dichters dragen voor uit eigen werk en het Valerius Ensemble speelt het strijkkwartet in C op.33 no.3 van Joseph Haydn, bijgenaamd “Vogel”. “Complex met veel versieringen maar luchtig van aard”. Zeer geschikt dus om uit te voeren bij het thema “vrijheid”.

De na afloop te draaien themafilm is onderdeel van het programma. “Howl, over de dichter Allen Ginsberg” in Hengelo en “Captain Fantastic, over hoe een vader overleeft met zijn zes kinderen” in Enschede. Beide uitvoeringen beginnen om 14.30 uur. Voor het bescheiden bedrag van € 15,- (bij Concordia is er nog een korting voor kaarthouders) krijgt u een breed programma met veel indrukken!

 

Valerius Ensemble met Dirk Luijmes op harmonium

Op 10 februari spelen we met Dirk Luijmes in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Aanvang 14.30 uur.

Een interessante combinatie waar we echt naar uitzien. Werken worden gespeeld van Alban Berg, Camille Saint-Saëns, César Franck, Charles Widor, Antonin Dvořák en Johannes Brahms. Een afwisselend programma met een toelichting op de te spelen werken tijdens de uitvoering door Ben Coelman.

Laat u verrassen!

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn