Nieuwsbrief maart 2019

Dit seizoen kunnen wij onze veelzijdigheid op een uitstekende wijze weer laten zien.

Naast onze serie van 6 in de Arke Zaal van het Muziekcentrum, waarbij op een zo hoog mogelijke wijze klassieke muziek wordt gebracht, kunnen we terugkijken op een kerstconcert in Concordia, klassieke muziek omlijst door arrangementen van kerstliederen, hebben we in afwisseling met een drietal dichters gepeeld in Enschede én Hengelo bij “Poëzie, Muziek & Film” en hebben we, samen met Dirk Luijmes op harmonium, een prachtig programma uitgevoerd. Kijken we vooruit dan speelt het Valerius Ensemble 10 maart aanstaande een wel heel speciaal programma in Concordia genaamd “Klassiek en Folklore” en mogen we op 4 mei weer een bijdrage leveren aan de dodenherdenking. Alles met een hoge mate van inzet en enthousiasme.

Bij dit alles mag ons benefietconcert voor de spierziekte ALS, 17 maart aanstaande om 16.00 uur, bij Roessingh niet ontbreken.

 

Concordia, 10 maart 2019, 14.30 uur. “Klassiek en Folklore”

Vele klassieke componisten hebben in hun werk gebruik gemaakt van volksmuziek. De werken van Dvořák bijvoorbeeld waren doordrenkt met volksmelodieën uit Bohemen.

Wat is nu mooier dan in één programma én deze klassieke werken én deze volksmuziek te spelen?

Met Eva Suslikova, geboren in Tsjechië, altviool, en Robert Windak, geboren in Polen, viool, is de bakermat van de volksmuziek goed vertegenwoordigd. Zij spelen samen met Annemarie van Viegen, viool, en René Geesing, cello, volksmuziek uit Oost-Europa, samen met werken van Haydn, Schulhoff en Dvořák. Werken eveneens gebaseerd op volkse melodieën. Laat u verrassen in de mooie en intieme zaal van Concordia door dit programma.

Kaarten aan de kassa of via www.concordia.nl à €15,-. Studenten, CJP/Cultuurkaart € 12,-.

 

17 maart 2019, 16.00 uur benefietconcert ALS bij Roessingh

Graag willen wij u nog even herinneren aan het benefietconcert voor de spierziekte ALS. Het concert vindt plaats bij Roessingh, Roessinghbleekweg 33 te Enschede. U heeft hiervoor inmiddels in de mail een uitnodiging ontvangen. Het concert is gratis, met de mogelijk om na afloop een financiële bijdrage te geven.

 

Tot slot spelen we 24 maart a.s. in de Arke Zaal om 14.30 uur in een bezetting voor blaaskwintet het programma “Ravel en Piazzolla”.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn