Nieuwsbrief mei 2019

In een zeer goed gevulde Arke Zaal vond afgelopen zondag 28 april onze uitvoering “Mozart, Finzi en Schubert” plaats.

Een op onderdelen ontroerende uitvoering waarbij Carla Leurs, Judith Chapman, Inge Bergenhuizen, Eva Suslikova, René Geesing en, als gastmusicus op hobo, Pauline Oostenrijk lieten zien waar het Valerius Ensemble voor staat, het hoogwaardig uitvoeren van klassieke kamermuziek.  Voor de pauze een prachtig en gedreven gespeeld Hobokwartet in F van Mozart gevolgd door Interlude van Gerald Finzi. Onbekend voor velen maar na de toelichting door Ben Coelman een niet meer te missen componist. Na de pauze het Strijkkwintet in F van Schubert. Een subliem gespeeld werk, kamermuziek bij uitstek.

Rest tot slot te noemen dat alweer voor het derde jaar op rij middels een bezetting voor blaaskwintet wij een bijdrage mogen leveren aan de dodenherdenking op 4 mei aanstaande in Enschede. De bijeenkomst vindt als ieder jaar plaats in het Volkspark.

 

Arke Zaal Muziekcentrum, zondag 2 juni 14.30 uur, À la française

Uitgevoerd wordt: Elpénor  (La flûte de Circe) van Albert Roussel,  vier korte heldere deeltjes voor fluit en strijkkwartet, Quintette van Jean Cras, Piet Swerts Klarinetkwintet en Maurice Ravel Introduction et Allegro. Laat u verrassen door deze werken.

De uitvoerenden zijn Eva Suslikova altvioolAnnemarie van Viegen vioolInge Bergenhuizen vioolJorge Gaona Ros klarinet, Judith Chapman celloCarola Ligt fluit, met als gastmusicus Liesbeth Vreeburg. Zij speelt de harp bij de werken van Jean Cras en Maurice Ravel.

Ben Coelman zal tijdens de uitvoering de werken weer toelichten. Inmiddels een zeer gewaardeerd onderdeel van het programma.

 

Overige uitvoeringen Valerius Ensemble in het huidige seizoen:

. Zaterdag 22 juni dragen wij bij aan het ‘Balkonfestival 2019’ te Enschede

. Zaterdag 23 juni 15.00 uur voeren wij een openluchtconcert uit in Boekelo

Nadere gegevens over deze uitvoeringen ontvangt u met onze volgende nieuwsbrieven.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn