Nieuwsbrief november 2019

Na ons goed bezocht vriendenconcert in de mooie ruimte van de Ontmoetingskerk te Enschede nu alle aandacht voor onze uitvoering op 17 november aanstaande samen met de saxofonist Niels Bijl.

Hoewel de saxofoon nu al meer dan anderhalve eeuw meegaat, is het instrument nog steeds geen standaardverschijning op de klassieke kamermuziek podia. Onterecht natuurlijk gezien de rijke mogelijkheden die de sax in combinatie met uiteenlopende andere instrumenten biedt én onterecht waar het Niels Bijl betreft.

Deze uitzonderlijk veelzijdige saxofonist speelt naast hedendaagse composities onder meer werken van Bach op baritonsax , Baldwin op sopraan en fantasieën van Telemann, speelde kindertheater samen met Frank Groothuis (met een Zilveren Krekel in 2012 tot gevolg), speelt in allerlei uitzonderlijke instrumentcombinaties en geeft masterclasses over de gehele wereld. Kijkt u voor meer informatie maar eens op www.nielsbijl.nl.

Eind december vertrekt Niels naar Australië om daar te gaan wonen….dus dit is vooralsnog een van zijn laatste uitvoeringen in Nederland.

 

Maar Niels speelt natuurlijk niet alleen, het Valerius Ensemble bestaat deze zondag 17 november uit Peter Bogaert vioolInge Bergenhuizen vioolManuel Visser altviool en René Geesing cello.

Dus u ziet dit kan alleen maar een prachtige uitvoering worden.

Werken worden gespeeld van Philip Glass Strijkkwartet no.3 “Mishima”, Russel Peterson Kwintet, Adolphe Busch Kwintet op.34Astor Piazzolla Oblivion.

Tijdens de uitvoering worden de te spelen werken  toegelicht door Ben Coelman.

We  hopen elkaar te treffen bij deze uitvoering.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn