Eindejaarsnieuwsbrief 2019

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gezond en muzikaal 2020

 

Het Valerius Ensemble is er klaar voor. Niet alleen staat er voor het begin van 2020 een aantal mooie uitvoeringen op de lessenaar, ook is een veelbelovend seizoen 2020-2021 in de maak.

Wij starten 2020 met Poëzie, Muziek en Film. Dit voor het zesde jaar in Enschede en het derde jaar in Hengelo.

Poëzie, Muziek en Film Schouwburg Hengelo, za 25 januari 14.30 uur.

Poëzie, Muziek en Film Concordia Enschede, za 1 februari 14.30 uur.

Beide programma’s staan in het teken van de Poëzieweek 2020, met als “motto ”De toekomst is nu”. In afwisseling met een drietal dichters die uit eigen werk voordragen speelt het Valerius Ensemble het Strijkkwartet in F opus 50 no.5 van Joseph Haydn samen met werk van Philip Glass. Her programma wordt afgesloten met een passende film.

De dichters verdienen speciale vermelding, voor Hengelo zijn dit Emma-Sophie Ekelmans, Lowie Gilissen en Johanneke ter Stege, voor Enschede Jos Eertink, Hettie Franken en Sefanie van Tuinen.

Laat u verrassen door dit altijd interessante programma. Voor de prijs hoeft dit niet te worden gelaten, € 10,-  in Hengelo, dit wegens het Theaterweekend waarbinnen deze uitvoering valt, en € 15,- in Enschede.

 

Op zondag 2 februari vervolgen wij onze uitvoeringen in de Arke Zaal van het Muziekcentrum met “Russian Connection”. Aanvang 14.30 uur.

Een uitvoering die zeker een plaatsje in de agenda verdient. Niet alleen om het programma met een duidelijk Russische toon, maar juist ook om de uitvoerenden.

Eva Koskinen viool, Inge Bergenhuizen viool, Eva Suslikova alt-vioolEkaterina Levental mezzo-sopraanFrank Peters piano en René Geesing cello, zullen een tweetal pianokwintetten, Respighi Pianokwintet in f en Medtner pianokwintet op. posth., en liederen, Respighi Il Tramonto en Medtner Liederen, ten gehore brengen.

Van harte aanbevolen.

 

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn