Nieuwsbrief februari 2020

Beste allen,

Het was mooi te zien hoe groot de belangstelling was voor onze uitvoering in de Arke Zaal van afgelopen zondag 2 februari. Uitgevoerd werd onder meer werk van Nikolai Medtner (het pianokwintet op.posth.), geen zeer bekend componist maar na deze uitvoering niet meer weg te denken uit onze lijst van stukken die blijvend aandacht verdienen. De toelichting tijdens de uitvoering van Ben Coelman verankerde Nikolai Medtner nog verder in ons geheugen. Wellicht komt er nog een gelegenheid om Medtner opnieuw te laten klinken.

Tot zover 2 februari jl. maar er liggen ook nog veel mooie uitvoeringen voor ons.

Zaterdag 22 februari 2020, 20.15 uur, HOFtheater Raalte
Mozarts Divertimento in F K138 en het Klarinetkwintet in A K581 afgesloten met het Klarinetkwintet in b op.115 van Johannes Brahms. Dit is klassieke kamermuziek in haar mooiste vorm en wat het strijkkwintet van Mozart betreft, één van zijn meest bewonderde werken.

Zondag 1 maart 2020, 15.00 uur, Stadsgehoorzaal Kampen

Uitgevoerd wordt samen met Dirk Luijmes op harmonium. Recent schreef de Volkskrant over Dirk Luijmes  “Uit alles blijkt zijn meesterschap over dit unieke instrument……”.

Het harmonium dat de naam heeft slechts in de huiskamer tot haar recht te komen wordt in de handen van Dirk Luijmes een wezenlijk onderdeel van het ensemble.

U gaat werk horen van Giorgio Antoniotto, Camille Saint-Saëns, Antonin Dvořák en Johannes Brahms.

Zondag 15 maart, 14.30 uur, Arke zaal Muziekcentrum Enschede

Het indrukwekkende Strijktrio op.48 van Weinberg, het Strijkkwintet in f van Borodin alsmede het Strijkkwintet in A op.39 van Glazunov. Een uitvoering met als titel “Russische strijkers”, als altijd in de Arke Zaak toegelicht door Ben Coelman.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn