Nieuwsbrief april 2020

We hebben even gewacht met berichtgeving tot er bij ons ook wat meer overzicht was over de gang van zaken ten aanzien de crisis die ons allemaal heeft overvallen.
Onze gezondheid staat voorop, zeker ook de bescherming van ouderen en kwetsbaren in onze samenleving. Samen gaan we daar vast uit komen, maar zelfs dat klinkt makkelijk als in je eigen directe omgeving van het virus nog niet zo veel zichtbaar is. Voor hen waarvoor de gevolgen wel zichtbaar zijn is het niet makkelijk en mogen we hopen dat we als samenleving, als buren, kennissen, vrienden, familie er zijn, juist voor hen.

Ondertussen is het speelseizoen 19/20 wel heel erg abrupt tot een einde gekomen. In het licht van het voorgaande is dit maar zeer betrekkelijk evenwel merk je om je heen dat veel mensen hun uitje, de reden om de fiets te pakken, hun dikwijls dagelijkse contacten, hun concerten missen. We ontdekken hoe belangrijk dit alles voor ons is. Dat we niet zonder sociale contacten kunnen, niet zonder cultuuruitingen, niet zonder de vaak gezamenlijke beleving van mooie uitvoeringen.
Drie uitvoeringen in de Arke Zaal, een bijdrage aan de dodenherdenking op 4 mei, een muzikale bijdrage aan de herdenking van de vuurwerkramp, beoogd op 13 mei, het Lenteconcert in Concordia, dit alles is, gezien de op zich terechte overheidsmaatregelen, uit het programma van het Valerius Ensemble verdwenen. Alles hopelijk voor een goede zaak.

Dit alles kunnen we dus niet meer doen. Wat we wel kunnen doen is voor het volgende speelseizoen 20/21 weer een mooi uitdagend programma samenstellen. Wat dat betreft kunt u op ons rekenen, zes uitvoeringen in de Arke Zaal, uitvoeringen in Concordia, uitvoeringen op podia buiten Enschede, ze staan allemaal weer op ons programma.
Mocht u ons missen wij zijn bezig om onze recente uitvoeringen in een handige link onder te brengen waarop u kunt klikken om het Valerius Ensemble toch een beetje bij u te hebben. In een volgende nieuwsbrief ontvangt u meer informatie hierover.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn