Nieuwsbrief mei 2020

Dit jaar zou het vierde jaar zijn dat het Valerius Ensemble een muzikale bijdrage zou mogen leveren aan de dodenherdenking, 4 mei in het Volkspark van Enschede.
Door het coronavirus kan deze herdenking op de wijze dat deze altijd heeft plaatsgevonden niet doorgaan. Het zou erg jammer zijn als er nu geen moment meer zou zijn om de gedachte van 4 mei met elkaar te delen vandaar dat de gemeente samen met 1twente een registratie heeft gemaakt waarin de kransleggingen, de speech van de burgemeester en de andere voordrachten die we normaliter bij deze herdenking tegemoet mogen zien een plaats hebben gekregen. Het Valerius Ensemble heeft hierbij de muziek mogen verzorgen, opgenomen, met een onderling gepaste afstand, afgelopen vrijdag in de Arke Zaal van het Muziekcentrum. De bijdrage van het Valerius Ensemble, onder meer het Requiem van Popper wordt aangevuld met een tweetal door Claudia Patacca gezongen werken, onder begeleiding van het ensemble. Ombra di Nube, van Licinio Refice en Abide with me.
Deze registratie wordt op de radio van 1twente uitgezonden aanstaande maandag 4 mei van 16.00 – 17.00 uur en op de tv van 1twente naar verwachting s’avonds van 20.00-21.00 uur. Het tijdstip van de tv uitzending is bij dit schrijven nog niet helemaal zeker, deze zou zomaar ook in de middag kunnen zijn, dus kijkt u op tijd even bij de programmering van 1twente. De tv zender van 1wente zendt in Enschede uit op de kanalen Ziggo 40 en KPN 1317 of via de website www.1twente.nl.
Op deze manier kan de vrijheid toch worden doorgegeven.

Ondertussen zit het ensemble niet stil, een nieuwe website is in de maak alsmede een aantal korte audio-visuele registraties die op de site van het Wilminktheater zullen worden geplaatst. Maar daarover binnenkort meer.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn