Nieuwsbrief december 2020

Konden wij in onze nieuwsbrief van afgelopen november nog geen uitsluitsel geven hoe de uitvoering van 13 december 2020 zou verlopen, inmiddels is ook dit optreden afgelast. Zeer spijtig, maar het is helaas niet anders. Hoe graag wij ook, voor u, willen spelen de huidige tijd zit ons ook hier dwars.
Daarmede is het kerstconcert in Concordia, maandag 21 december, nog de enige uitvoering die wij dit jaar kunnen geven. Er zijn nog een klein aantal kaartjes voor de uitvoering van 10.30 uur, dus mocht u kunnen……….!
Dit alles betekent dat we ons met veel inzet gaan richten op ons resterend programma, de tweede helft van het seizoen 2020-2021.

De eerste uitvoering is op 17 januari in de Arke Zaal.

Camille Saint-Saëns, zondag 17 januari 13.30 uur, Arke Zaal Muziekcentrum

Voor u spelen Carla Leurs  – viool, Ksenia Kouzmenko –  piano, Daria Ujejska –  altviool en René Geesing –  cello werken van Camille Saint-Saëns (Pianokwartet in Bes op.41), George Onslow (Strijkkwartet no.22 In C op.47) en Debussy (Vioolsonate). Een prachtig programma om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Let u even op de begintijd, deze is 13.30 uur, een uur eerder dan anders. De reden ligt bij de corona maatregelen, er mogen slechts 30 toehoorders in de zaal.  Bij meer toehoorders worden deze door het theater ingedeeld bij de uitvoering van 15.30 uur. We spelen namelijk tweemaal hetzelfde programma die middag. Dit om zoveel mogelijk mensen van de uitvoering te laten genieten.
U kunt zich echter niet voor een zelfgekozen tijdstip opgeven. De eerste 30 aanmelders worden door het theater automatisch geplaats op 13.30 uur. Ieder die zich daarna aanmeldt wordt bij de uitvoering van 15.30 uur geplaatst. Laat dit alles u er niet van weerhouden te komen, het Valerius Ensemble ziet graag een zo vol mogelijke zaal.

Poëzie, Muziek en Film, 28 januari 2021 Schouwburg Hengelo en 30 januari 2021 Concordia Enschede

Ook in 2021 voeren wij, samen met  Hengelo Leest en Stichting Literaire manifestaties Enschede, “Poëzie, Muziek & Film” uit. Een ieder jaar goed bezocht programma, in het kader van de Poëzieweek 2021, waarbij het Valerius Ensemble speelt in afwisseling met een aantal dichters, afgesloten door een bijpassende film. Dit jaar speelt het ensemble het Kwartet op B-la-F, gezamenlijk geschreven door een viertal Russische componisten. Daarover meer in onze volgende nieuwsbrief, maar u zou alvast de data voor één van beide uitvoeringen in uw agenda kunnen zetten.

Rest ons u, in weerwil van alle maatregelen, een prettige decembermaand, een goede kerst en alvast een voorspoedig 2021 te wensen.

Wij hopen u meer dan ooit en in goede gezondheid bij onze uitvoeringen te treffen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn