Extra nieuwsbrief december 2020

Schreven wij in onze vorige nieuwsbrief nog dat we konden uitzien naar de uitvoeringen op 21 december aanstaande in Concordia alsmede die van 17 januari 2021 in de Arke Zaal van het Muziekcentrum, thans is alles afgelast tot 19 januari 2021. Het is niet anders, hoe graag we het ook anders zouden willen, we moeten door deze fase van het virus heen.
Dit alles betekent evenwel dat we ons met veel inzet gaan richten op ons resterend programma, de tweede helft van dit seizoen 2020-2021.

De eerste uitvoering in 2021 is ‘Poëzie, Muziek en Film”, donderdag 28 januari 19.00 uur in Schouwburg Hengelo en zaterdag 30 januari 14.30 uur in Concordia Enschede. Uitvoeringen i.s.m. Stichting Literaire Manifestaties Enschede en Hengelo Leest.
Een ieder jaar goed bezocht programma, in het kader van de Poëzieweek 2021, waarbij het Valerius Ensemble speelt in afwisseling met een aantal dichters, afgesloten door een bijpassende film. Dit jaar speelt het ensemble het Kwartet op B-la-F, gezamenlijk geschreven door een viertal Russische componisten: Rimsky-Korsakov, Liadov, Borodin en Glazunov. Een samenwerking nagenoeg uniek in de wereld van klassieke kamermuziek.

De dichters in Concordia zijn Tjitske Jansen, één van de meest gevraagde dichters op scholen en festivals, en Johanneke ter Stege, singer-songwriter en stadsdichter van Deventer 2015-2017. De dichters in Hengelo zijn Lowie Gilissen, dichter te Hengelo, Hettie Franken, stadsdichter Hengelo en Chelsea Oost, woordkunstenaar en rapper.

De aansluitende film in Enschede is The Red Turtle (2016), een animatiefilm genomineerd voor een Oscar. De film in Hengelo is The Singing Club (2020). Een in de media zeer positief ontvangen film.

Laat u eens verrassen door dit programma, met een  bescheiden prijskaartje,  dat nu alweer voor het zesde jaar wordt uitgevoerd, met ieder jaar natuurlijk een ander thema, andere dichters en andere klassieke muziek.

Rest ons u, in weerwil van alle maatregelen een goede kerst en alvast een voorspoedige jaarwisseling te wensen.
Wij hopen u meer dan ooit in 2021 in goede gezondheid bij onze uitvoeringen te treffen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn