Nieuwsbrief september 2021

Wij hebben er lang naar uit moeten zien maar 7 november aanstaande is het dan zover. In de Kleine Zaal van het Muziekcentrum  geven we om 14.30 uur  een uitvoering onder de noemer “Pianotrio’s”.
Ksenia Kouzmenko, piano, Robert Windak, viool, en René Geesing, cello, spelen werk van Haydn, Badings, Kabeláč en Shostakovich.

De Nederlandse componist Henk Badings ( 1907-1987) is wellicht niet zo bekend maar verdient dit zeker. Altijd op zoek naar vernieuwing wordt zijn werk gekenmerkt door klassieke elementen, ritmiek en harmonie. Gespeeld wordt zijn Sonate voor viool en cello.
Piano-solo worden drie stukjes “Meditatie, Raadsel, Herinneringen”, gespeeld van de vooraanstaande Tsjechische componist Miloslav Kabeláč (1908-1979).
De pianotrio’s van Joseph Haydn (1732-1809), Pianotrio in C Hob.XV:27, en Dmitri Shostakovich (1906-1975), Pianotrio no.2 in e op.67, getuigen van de grote kracht van deze meesters. Joseph Haydn’s Pianotrio in C volbracht en charmant, geliefd bij het publiek en Dmitri Shostakovich’s Pianotrio no.2 virtuoos, meditatief en melancholiek………natuurlijk niet minder geliefd.
Al met al een prachtig programma voor de zondagmiddag.

Vooruitkijkend is onze volgende uitvoering twee weken later op 21 november eveneens in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum. Aanvang 14.30 uur. Een uitvoering onder de titel “Alla Zingarese” waarbij werk wordt uitgevoerd van Mozart, Suk en Brahms. Daarover later meer.

Dan nog uw aandacht voor het volgende. Het lijkt vroeg om aan de Kerst te  denken maar ons kerstconcert in Concordia, maandag 20 december 12.30 uur, is een cadeau-voorstelling van Concordia, mogelijk gemaakt door “een anonieme gever” en daarmee geheel gratis! Laat deze uitvoering u niet voorbijgaan en bestelt u  op tijd kaarten. Naast  kerstarrangementen, wordt het Divertimento in Bes K.137 van Mozart én het Strijkkwartet no.2 in D van Alexandre Borodin gespeeld. Een passend lunchconcert voor de tijd van het jaar.

Wij hopen u bij onze uitvoeringen te treffen.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn