Nieuwsbrief november 2021

Afgelopen zondagmiddag 7 november is de kracht van klassieke kamermuziek weer eens bewezen.
Het pianotrio in C van Joseph Haydn gevolgd door een bijzonder werk voor viool en cello van de Nederlandse componist Henk Badings én een drietal korte werken voor piano-solo van de Tsjechische componist Miloslav Kabeláč werden afgesloten met het Pianotrio no.2 in e op.67 van Dmitri Shostakovich, een indrukwekkende tour de force. Gespeeld door Ksenia Kouzmenko piano, René Geesing cello en Robert Windak viool. Alles weer onmisbaar toegelicht door Ben Coelman.

Reeds over anderhalve week, zondagmiddag 21 november, zullen wij deze mooie beleving van kamermuziek een vervolg willen geven met het programma “Alla zingarese”. Werk van Franz Schubert, Strijktrio in Bes D471, Josef Suk, Pianokwartet in a op.1 en Johannes Brahms, Pianokwartet no.1 in g op.25. Plaats van uitvoering de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede.
De uitvoerenden zijn Ksenia Kouzmenko piano, Daria Ujejska altviool, Judith Chapman cello en Robert Windak viool.

……en vergeet bij het voorgaande niet een kaartje aan te schaffen voor
ons kerstconcert in Concordia, maandag 20 december 12.30 uur, het is een cadeau-voorstelling van Concordia, mogelijk gemaakt door “een anonieme gever” en daarmee geheel gratis! Laat deze uitvoering u niet voorbijgaan! Naast arrangementen van bekende kerstmuziek, wordt het Divertimento in Bes K.137 van Mozart én het Strijkkwartet no.2 in D van Alexandre Borodin gespeeld. Een passend lunchconcert voor de tijd van het jaar.

Graag zien wij u bij onze uitvoeringen.
Vriendelijke groet,
De artistieke leiding; Inge, Corina, Hanneke en René

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn