Nieuwsbrief december 2021

Weer is er een jaar omgevlogen. Ieder zal aan dit, nu bijna afgelopen, jaar zijn eigen herinneringen hebben, voor de cultuur was het in ieder geval een bewogen jaar. Het coronavirus heeft ons achtervolgd tot heden en laat ons voorlopig ook nog niet los. Opnieuw zitten we in een situatie waarbij uitvoeren beperkt wordt, met zalen die slechts voor een deel gevuld mogen worden. Het is moeilijk wennen maar voorlopig zullen we het
er mee moeten doen.
Voor het Valerius Ensemble valt het relatief mee, wij voeren in de meeste gevallen overdag uit en door soms tweemaal te spelen weten we toch ons publiek te bereiken. Dit laat onverlet dat veel andere gezelschappen helemaal niet meer aan uitvoeren toekomen. Laten we hopen dat de situatie gauw verbetert.

Als we nog even terugkijken zien we dat afgelopen zondagmiddag 21 november bij onze uitvoering in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum de kracht van klassieke kamermuziek opnieuw is gebleken. Wij weten “de slager keurt in dit geval zijn eigen vlees” maar toch als een uitvoering zo intensief en mooi is, als je ziet dat het publiek het zo bijzonder waardeert, dan mogen we wel een beetje reclame maken voor ons ensemble.
Het programma onder de naam “Alla zingarese” met werk van Josef Suk, Pianokwartet in a op.1 en Johannes Brahms, Pianokwartet no.1 in g op.25, werd uitgevoerd door Ksenia Kouzmenko piano, Daria Ujejska altviool, Judith Chapman cello en Robert Windak viool.

Onze eerste uitvoering in 2022 is op 23 januari 14.30 uur in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het programma is genaamd “Kegelstatt” en bevat werk van Mozart, Schumann en Bruch. Dit programma wordt al gauw gevolgd door Poëzie, Muziek en Film, 29 januari 14.30 uur in Schouwburg Hengelo en 30 januari 14.30 uur in Concordia Enschede. Zie voor dit alles onze website; www.valeriusensemble.nl

Ondertussen wensen wij u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn