Nieuwsbrief januari 2022

Met alle onzekerheden ten aanzien van de Coronamaatregelen ná 14 januari a.s., de lockdown zou maar zo nog een aantal weken verlengd kunnen worden, hebben we moeten besluiten onze uitvoering van 23 januari aanstaande NIET door te laten gaan. Dit was geen makkelijke keuze, de musici waren al gestart met de voorbereidingen , het pr-materiaal, alhoewel ondergeschikt, lag al afgedrukt klaar ter distributie.
Maar alles voorbereiden en mogelijk te horen krijgen dat uitvoeren niet kan is in dit geval, nu de data van nieuws over een eventuele verlenging en onze uitvoering zo dicht bij elkaar liggen, geen optie. Het blijven lastige tijden.
Wij richten ons nu op de eerstvolgende uitvoeringen ná deze 23 januari; Poëzie, Muziek & Film zaterdag 29 januari in Schouwburg Hengelo en zondag 30 januari in Concordia Enschede en vervolgens op Schumann en Dvořák op zondag 13 februari in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum.

Poëzie, Muziek & Film, 29 en 30 januari 2022, aanvang 14.30 uur
Deze programma’s dragen weliswaar dezelfde naam maar verschillen toch deels per plaats van uitvoering.
Het Valerius Ensemble speelt, in afwisseling met voordrachten door een aantal dichters, de Zesde Symphonie van Beethoven “De Pastorale” in een arrangement voor piano, viool, cello en fluit. Het programma wordt afgesloten met een film.
De dichters in Hengelo zijn Lowie Gilissen, Wouter Munsterman en Chelsea Oost, de dichters in Enschede Tjitske Jansen en Johanneke ter Stege.
De film in Hengelo is The hidden life of trees, de film in Enschede is An van Naomi Kawase.
De poëzie, de muziek en de film staan alle in het teken van de “natuur”, het thema van de Poëzieweek 2022.
Deze speciaal aanbevolen uitvoeringen staan al vele jaren op ons programma met ieder jaar een andere invulling al naargelang het thema van de Poeziëweek.

Schumann en Dvořák, 13 februari 14.30 uur, Kleine Zaal Muziekcentrum Enschede
Ksenia Kouzmenko, piano, Inge Bergenhuizen viool, Robert Windak viool, Eva Pawolka altviool en Judith Chapman, cello, spelen voor u het Strijkkwartet no.12 in F op.96 van Antonin Dvořák én het Strijkkwintet in Es van Robert Schumann op.44. Daarover meer in een volgende nieuwsbrief.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn