Nieuwsbrief februari 2022

Wij waren blij afgelopen zaterdag en zondag bij Poëzie, Muziek & Film weer op het podium te staan, blij om het publiek in de zaal, blij dat de beide uitvoeringen enkele dagen van te voren uitverkocht waren en blij met de mooie combinatie van muziek, dichters en film.
Maar u heeft het wellicht afgelopen maandag 1 februari in een interview met o.a. ons in de Tubantia kunnen lezen; “Het heeft te lang geduurd, met name iedere keer de onzekerheid wat nog wel kan of juist helemaal niet”. “Je mist het publiek, de interactie, het spelen naar een zwart gat, wanneer een uitvoering wordt gestreamd, is eenzaam”.
Maar nu kunnen we hopelijk weer verder, allereerst op 13 februari aanstaande, 14.30 uur, in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede.
Ons programma op deze middag heeft de titel “Schumann en Dvořák”.
Ksenia Kouzmenko, piano, Robert Windak viool, Annemarie van Viegen viool, Daria Ujejska altviool en Judith Chapman, cello, spelen voor u het Strijkkwartet no.12 in F op.96 van Antonin Dvořák, voor velen zijn mooiste strijkkwartet, én het Strijkkwintet in Es van Robert Schumann op.44, een schoolvoorbeeld van het samengaan van strijkkwartet en piano.
Ben Coelman zal tijdens de uitvoering de werken weer toelichten, een gewaardeerd onderdeel.

Vriendelijke groet en we hopen u te treffen op 13 februari a.s.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn