Nieuwsbrief maart 2022

Muziekcentrum Kleine Zaal 27 maart 2022 14.30 uur “Blaaskwintet”
Het mooie van het Valerius Ensemble is onder meer het feit dat in vele bezettingen kan worden gespeeld. Het blaaskwintet is hier één van.
Bestaande uit Corina Liefers hoorn, Hanneke Nijs fagot, Erna de Koning hobo, Carola Ligt fluit en Johan Naus klarinet, maakten zij reeds vaker deel uit van ons programma in de Kleine zaal van het Muziekcentrum.
Wat gaat u horen? Rossini Kwartet nr.4, Taffanel Wind Quartet in g klein, Thiriet Lais et virelais en Damase 17 variaties op.22.
In woorden samengevat “van het overvloedige muzikale talent van Gioacchino Rossini via de klassieke gratie van Maurice Thiriet naar een opwindende finale van Paul Taffanel”.
De toelichting tijdens de uitvoering is in handen van Ben Coelman.

Dodenherdenking Volkspark 4 mei 2022
U kunt het blaaskwintet op 4 mei ook nog in een geheel andere setting tegenkomen. Op deze dag mogen we, voor de vijfde maal, een bescheiden bijdrage leveren aan de dodenherdenking in het Volkspark Enschede.
Bescheiden omdat het bij deze gelegenheid natuurlijk gaat om andere dingen dan muziek, om meer dan ooit te herdenken en aandacht te geven aan de vrijheid waarin wij mogen leven. Een vrijheid die, als wij om ons heen kijken in de wereld, nog steeds niet vanzelfsprekend is. Die zo maar om kan slaan in oorlog, in vluchten waarbij je alles moet achterlaten wat je dierbaar is.
Aan dit bewust even stilstaan bij verleden en heden, een herdenken gericht op de toekomst, levert het ensemble graag een bescheiden bijdrage.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn