Nieuwsbrief april 2022

Dit culturele seizoen 21-22 hebben wij nog twee mooie programma’s in voorbereiding.
De eerste op 8 mei aanstaande 14.30 uur in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Uitgevoerd wordt Mozart’s Strijkkwintet in g K.516 en Dvořák’s Strijksextet in A op.48. Beide zeer geliefde werken.
Het strijkkwintet van Mozart donker en melancholisch, waarvan Tsjaikovski heeft gezegd “niemand heeft ooit ontroostbaar verdriet zo vormgegeven”. Het Strijksextet van Dvořák meeslepend, levendig, en vol van melodieën uit de volksmuziek. Een werk dat aan de basis stond van zijn beroemdheid.
Ben Coelman zal tijdens de uitvoering het programma toelichten. Aarzelt u niet maar schaft u zich een kaartje aan voor deze prachtige muziek. Kaarten via het Wilminktheater.
Het tweede programma, ons Lenteconcert, is op maandag 23 mei 12.30 uur in Concordia. Daarover later meer maar ook hiervoor geld koopt u alvast een kaartje, dan mist u het niet. Kaarten voor deze uitvoering, met een bescheiden bedrag van €10,-, via Concordia.

Dodenherdenking Volkspark 4 mei 2022
U kunt ons op 4 mei ook nog in een geheel andere setting tegenkomen. Op deze dag mogen we, voor de vijfde maal middels een bezetting in de vorm van een blaaskwintet, een kleine bijdrage leveren aan de dodenherdenking in het Volkspark Enschede.
Bescheiden omdat het bij deze gelegenheid natuurlijk gaat om andere dingen dan muziek, om meer dan ooit te herdenken en aandacht te geven aan de vrijheid waarin wij mogen leven. Een vrijheid die, als wij om ons heen kijken in de wereld, nog steeds niet vanzelfsprekend is. Die zo maar om kan slaan in oorlog, in vluchten waarbij je alles moet achterlaten wat je dierbaar is.
Aan dit bewust even stilstaan bij verleden en heden, een herdenken gericht op de toekomst, levert het ensemble graag een bescheiden bijdrage.

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn