Nieuwsbrief januari 2023

Onze eerstvolgende uitvoeringen

In de nieuwsbrief van afgelopen december konden wij u een voorspoedig en muzikaal 2023 wensen, nu het jaar is begonnen willen wij u graag op de hoogte brengen van onze eerstvolgende uitvoeringen. In de afbeeldingen hierboven zijn deze al naast elkaar gezet, een “Pools geluid” ingeklemd tussen twee uitvoeringen van Poëzie, Muziek & Film. “Pools geluid” op 29 januari in Enschede en PM&F in Hengelo op 28 januari in Hengelo en 5 februari in Enschede. Zie voor dit alles hieronder.

Poëzie, Muziek & Film, Schouwburg Hengelo, 28 januari 2023, 14.30 uur
Met ieder jaar een andere inhoud alweer voor het vijfde jaar in Hengelo, Poëzie, Muziek & Film. Dit jaar met als thema “vriendschap”. Een programma in het teken van de Poëzieweek 2023.
Het Valerius Ensemble speelt in afwisseling met twee dichters (Ellen Deckwitz en Wouter Munsterman) werken van Mozart, Haydn, Vanhal en Von Dittersdorf. De vier componisten waren vrienden en speelden omstreeks 1785 met elkaar het later genoemde “Million Dollar Quartet”.
De aansluitende film “Close” uit 2022 gaat over vriendschap tussen twee jongens en de gevolgen daarvan na een treurig incident.

“Pools Geluid”, Muziekcentrum Enschede, 29 januari 2023, 14.30 uur
Alle aandacht deze middag voor de rijkdom aan Poolse componisten. Werken worden gespeeld van Elsner, Weinberg, Górecki en Kilar. Alle uitvoeringen van het ensemble zijn aanraders maar deze zeker.

Poëzie, Muziek & Film, Concordia Enschede, 5 februari 2023, 14.30 uur
In Concordia spelen wij voor het achtste jaar dit programma. De muziek is gelijk aan de uitvoering in Hengelo, de dichters (Hester Knibbe en de nog te kiezen stadsdichter Enschede) en de film zijn echter verschillend.
De film, de ontroerende animatiefilm “Mary and Max” uit 2009, is een prachtige ode aan hechte vriendschap.

 

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn