Nieuwsbrief februari 2023

Aanstaande zondag 5 februari voert het Valerius Ensemble om 14.30 uur in Concordia weer Poëzie, Muziek & Film uit. Een jaarlijks terugkerend programma met ieder jaar een ander thema en dus ook een andere inhoud.
Dit jaar is het thema ‘vriendschap”. Het programma wordt uitgevoerd tegen de achtergrond van de Poëzieweek 2023 i.s.m. Stichting Literaire Manifestaties Enschede en Concordia.
In afwisseling met een tweetal dichters speelt het ensemble in een bezetting voor strijkorkest werken van Mozart, Haydn, Vanhal en Von Dittersdorf. Componisten die indertijd elkaars vrienden waren en ook daadwerkelijk met elkaar hebben samengespeeld.
De beide dichters zijn Hester Knibbe en de pas gekozen stadsdichter van Enschede Arthur Adam ten Cate.
Het werk van Hester Knibbe is diverse malen bekroond. Zij publiceerde in vele tijdschriften en was te gast op tal van poëziefestivals in binnen- en buitenland. Haar gedichten zijn in meerdere talen vertaald.
Arthur Adam ten Cate, dichter en singer-songwriter, weet als geen ander hoe het publiek geraakt kan worden met podiumkunst (aldus de jury bij de verkiezing afgelopen 5 februari).

De aansluitende film tenslotte, Mary and Max, is een ontroerende klei-animatiefilm, een ode aan vriendschap die twee in leeftijd sterk van elkaar verschillende penvrienden weten op te bouwen.

 

 

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn