Nieuwsbrief april 2023

Op 23 april aanstaande, 14.30 uur, speelt het Valerius Ensemble in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede het programma “Kegelstatt”.
Naast Wolfgang A. Mozart’s Kegelstatt Trio KV 498 worden Robert Schumann’s Märchenerzählungen opus 132 en Max Bruch’s Acht Stücke uitgevoerd.

In de tijd dat Mozart zijn Klarinettrio KV 498 componeerde was de klarinet nog een relatief nieuw instrument. Zijn trio hielp enorm om de populariteit van de klarinet te vergroten.
Het klarinettrio vormt de opmaat naar Märchenerzählungen van Schumann, een hoog romantisch werk waarmee hij zeer gelukkig was.
Het programma wordt afgesloten met enkele delen uit Acht Stücke van Bruch waarbij altviool en klarinet samen zingend door de piano worden begeleid.
De uitvoerenden zijn Wouter Bergenhuizen – piano, Daria Ujejska – altviool, en Johan Naus – klarinet.
Ben Coelman licht tijdens de uitvoering de te spelen werken toe.

Het zij alvast maar even gemeld, op maandag 22 mei 2023, 12.30 uur in Concordia speelt het Valerius Ensemble een Lenteconcert en op zondag 4 juni 14.30 uur in de Kleine Zaal van Het Muziekcentrum Enschede speelt het Valerius Ensemble haar laatste uitvoering van het huidige seizoen 22-23 met als titel ‘Een Duits geluid”. Alle uitvoeringen van harte aanbevolen.

 

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn