Nieuwsbrief juni 2023

 

Het Valerius Ensemble presenteert zich aanstaande zondag 4 juni 2023 om 14.30 uur als blaaskwintet in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Op het programma staan Hindemith, Beethoven en Klughardt.

Paul Hindemith’s Kleine Kammermusik opus 24 nr.2 geschreven in 1922 is voorzien van een flinke dosis humor en ligt aangenaam in het gehoor. Elk blaasinstrument kan schitteren met virtuoze passages. Menig blaaskwintet heeft dit werk dan ook op het repertoire staan.

Ludwig van Beethoven schreef het Duo nr.1 voor klarinet en fagot in zijn vroege creatieve periode. Een werk met een levendig karakter, populair als “uithangbord” onder de muziek voor blaasinstrumenten.

August Klughardt schreef in 1898 een tijdloos werk met invloed van diverse tijdgenoten, het Windquintet op.79 in C. Een laat romantisch werk, zeer waard om gehoord te worden en helaas gebeurt dat maar zelden. Aanstaande zondag kan dat in het Muziekcentrum.

Kaarten via het Wilminktheater.
Speciaal aanbevolen!

 

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn