Nieuwsbrief augustus 2023

Nu is het nog vakantietijd maar het komende culturele seizoen 23-24 staat alweer in de steigers. De eerste uitvoering van ons ensemble is op 10 september aanstaande, 14.30 uur in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede.
Uitgevoerd worden werken van Richard Strauss, Till Eulenspiegel Einmal Anders, François Devienne, Fagotkwartet no.3 in g-moll en Franz Berwald, Septet.
Dit alles in een wisselende bezetting voor klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas.
Ben Coelman zal ook dit seizoen de uitvoeringen van een mondelinge toelichting voorzien.

Als we kijken naar het komende seizoen dan valt er één verschil te noemen met de vorige jaren, in plaats van zes uitvoeringen in het Muziekcentrum spelen we er vier.
Dit bleek beter inpasbaar in de jaaragenda. De vier uitvoeringen zijn hierdoor ook mooi verdeeld over het seizoen, in 2023: 10 september en 26 november, in 2024: 25 februari en 28 april.
Ook in dit komende seizoen mag u weer een bijzonder aantrekkelijk programma van ons verwachten, op de lessenaar staan onder meer werken van Bacewicz, Lyatoshinsky, Bozza en Porumbescu, naast bijvoorbeeld Brahms en Bartók.
Maar we starten dus op 10 september aanstaande met Strauss, Devienne en Berwald.
Respectievelijk een “symfonisch” gedicht gearrangeerd voor kamermuziek, een kwartet van een componist die zelf meesterlijk de fagot beheerste én een antwoord op het Beethoven Septet met een geheel eigen stem en muzikale expressie.
Laat u verrassen door mooie klassieke muziek!

Alle uitvoeringen speciaal aanbevolen!

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn