Nieuwsbrief oktober 2023

Alhoewel eerst over vier weken, met zelfs nog de herfstvakantie voor ons, willen we toch alvast graag aandacht vragen voor een bijzondere uitvoering van het Valerius Ensemble op 26 november aanstaande.

Het ensemble speelt naast het strijkkwartet no.2 in G van Johannes Brahms het 4e Strijkkwartet van Grażyna Bacewicz (1909-1969).
Deze productieve Poolse componiste en violiste, in eigen land gezien als één van de meest toonaangevende componisten van de twintigste eeuw, won met dit gebalanceerd, harmonisch verfijnd en toegankelijk strijkkwartet in 1951, het jaar van componeren, de 1e prijs bij een Internationaal Concours te Luik. Het werd één van haar meest uitgevoerde en gewaardeerde werken.

Het Strijksextet no.2 in G op.36 van Johannes Brahms (1833-1897) is één van de hoogtepunten uit de kamermuziek voor strijkers van de negentiende eeuw. Een op en top romantisch werk voor twee violen, twee altviolen en twee celli. Muziek vol met herinneringen aan een liefde die verloren ging.

Ben Coelman zal de uitvoering als altijd van een toelichting voorzien.

Laat u verrassen door mooie klassieke muziek!

Deel dit bericht op:

Facebook
Twitter
LinkedIn