Academia Musica

Onderwijs op professioneel niveau voor getalenteerde en ambitieuze musici die om uiteenlopende redenen primair kiezen voor een andere dan de reguliere conservatoriumstudie, c.q. een andere professie.

Weinig restricties aan leeftijd en studietempo: mogelijkheden tot deeltijdstudie voor zowel jonge talenten als bijvoorbeeld gepensioneerde amateurmusici op hoog niveau.

Musici van het Valerius Ensemble (tevens leden van HET Symfonieorkest) zijn mede-initiatiefnemers. Zij staan als docenten niet alleen borg voor muzikaal onderricht op het hoogste niveau, in teamverband realiseren zij een specifiek op het ensemblespel gericht lesprogramma.

Het curriculum bevat een volwaardig pakket aan algemene vakken: solfège, muziekleer, harmonieleer, contrapunt, analyse en muziekgeschiedenis.
De aangeboden hoofdvakken: fluit, hobo, klarinet, hoorn, trompet, trombone, piano, viool, altviool, cello, contrabas, zang. Een uitbreiding van dit aanbod wordt verwacht.

De lessen worden gegeven in ruimtes van Kaliber Kunstenschool, in het Muziekkwartier, op loopafstand van station Enschede.

Academia Musica zal zich met ensembleprojecten regelmatig laten horen in de publieke ruimte.
voor meer informatie en aanmelding voor vrijblijvende intake:

www.academiamusica.nl
contact:
info@academiamusica.nl

Stichting Academia Musica

postadres: Schubertlaan 12
7522 JR  ENSCHEDE

tel. 06-18948255

KvK nr. 60313455
bankrekening NL38 TRIO 0390 3655 72

Academia Musica is de naam van een nieuwe opleiding voor klassieke musici, die in september in Enschede van start gaat. De opleiding biedt open muziekonderwijs op professioneel niveau en richt zich op getalenteerde muzikanten van alle leeftijden in de regio.
Onder anderen de leden van het Valerius Ensemble gaan lesgeven op de Academia Musica in Enschede.
Zie verder onder Academia Musica op onze website.