Actueel

14 februari 2016

Zondag 31 januari j.l., Arke Zaal

Afgelopen zondag 31 januari hebben we in een uitverkochte Arke Zaal afscheid genomen van André Kerver als artistiek leider van het Valerius Ensemble, “als artistiek leider” dus André zal zeker nog met het ensemble gaan spelen.

Bij de uitvoering van afgelopen zondag, waarbij niet te vergeten ook samen werd gespeeld met Wenzel Fuchs, eerste klarinettist van de Berliner Philharmoniker, gaf André samen met het Valerius Ensemble een bijzondere toegift, een bewerking voor klarinet en strijkkwartet van het door Eric Vloeimans voor trompet geschreven “My own king am I”. André zal zich nu met name gaan richten op zijn Borboleta Music. Een afscheid dus maar ook een nieuw begin, Borboleta is Portugees voor vlinder!

Ook het Valerius Ensemble heeft met deze uitvoering een begin gemaakt met de “ontpopping” van het programma voor de tweede helft van het seizoen 15/16.

 

Zondag 21 februari 2016

Op deze datum speelt het Valerius Ensemble opnieuw in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het concert vangt 14.30 uur aan, de inleiding, waarvoor apart kaarten verkrijgbaar zijn, start om 13.30 uur.

Het thema is “Het jaar van de fagot”. Werken zullen worden gespeeld van Glinka, Thuille, Roussel en Tischhauser. Dit laatste werk, Die Bremer Stadtmusikanten, zal door Moes Wagenaar als verteller worden begeleid.

Fagottisten gaan er van uit dat hun instrument in 2016 zijn vierhonderdste verjaardag viert. In die vier eeuwen heeft de “takkenbos” zich een geheel eigen plaats verworven in het symfonisch- en kamermuziekrepertoire. Het Italiaanse woord voor de fagot “fagotto” betekent (takken)bundel. Omwille van de hanteerbaarheid is de fagot een “dubbelgevouwen buis”, een bouwwijze waaraan het instrument zijn naam te danken heeft. Meestal is de rol van de fagot niet solistisch maar wel bepalend. Net als in dit programma door het Valerius Ensemble.

De uitvoerende musici zijn Carola Ligt fluit, Katharina Kauruff  hobo, Jorge Gaona Ros klarinet, Hanneke Nijs fagot, Sanne Hoeijmakers hoorn en Wouter Munsterman – piano.

 

Zaterdag 13 februari 2016, Rabotheater Hengelo, 20.30 uur

Wij hopen altijd maar dat u geen concert van het Valerius Ensemble zult hoeven te missen maar voor dit concert geldt dat zeker.

Met als thema “Souvenir d’un lieu cher” spelen Lisa Jacobs – viool, Ksenia Kouzmenko – piano en Judith Chapman – cello in de Eijsinkzaal van het Rabotheater te Hengelo een bijzonder mooi programma.

Gespeeld worden, naast Souvenir d’un lieu cher van Tchaikovsky, het Pianotrio in G van Debussy en opnieuw van Tchaikovsky het Pianotrio in a op.50.

Kaarten via www.rabotheater.nl en aan de kassa van het Rabotheater.