Actueel

17 mei 2014

Valerius Ensemble Week bij Brava

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Valerius Ensemble in het seizoen 2013-2014, wijdt cultuurzender brava nl klassiek van maandag 19 tot en met zondag 25 mei een speciale themaweek aan dit bijzondere ensemble, met elke dag twee prachtige uitvoeringen. Programmadirecteur Rob Overman: “Het Valerius Ensemble is een typisch voorbeeld van een groep fantastische orkestmusici die naast het orkest tot veel meer in staat is. Dit levert al 25 jaar lang de meest schitterende kamermuziekconcerten op. Zij vormen het muzikale hart van de kamermuziek in het oosten van het land. En dat is nou precies wat brava nl klassiek graag in beeld wil brengen”, aldus Overman.
Het Valerius Ensemble, onderdeel van het Nederlands Symfonieorkest, is opgericht in 1988. Het gezelschap speelt kamermuziek in de breedste zin van het woord, van klassieke werken tot moderne muziek. Per seizoen speelt het ensemble gemiddeld 23 concerten in wisselende bezettingen. Het Valerius Ensemble is daarnaast actief in diverse educatieve projecten voor basisscholen in Enschede. Ook wordt er regelmatig meegewerkt met muziektheaterprogramma’s en andere speciale projecten met of zonder theatergezelschappen.

Over brava nl klassiek

Brava nl klassiek is de Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek. Sinds de eerste proefuitzending op 1 juli 2009 is de zender in korte tijd toegankelijk geworden voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. Brava nl klassiek heeft een landelijke dekking via de digitale pakketten van de Nederlandse kabelnetwerken UPC, Ziggo, Caiway, Delta Digitale TV, Cogas en Kabel Noord. Verder wordt brava nl klassiek doorgegeven door KPN Interactieve TV, XS4All, Telfort, Glashart Media en SKV Veendam. Daarnaast maakt brava nl klassiek in diverse regio’s deel uit van het analoge basispakket van UPC.

Meer informatie over brava nl klassiek is te vinden op bravanlklassiek.nl